Wpis z mikrobloga

@xelite: I co z tego? Ja kiedyś kupowałem tablet (jeszcze przed tym hype'em na tablety) i dostałem z uszkodzoną baterią, wysłałem do serwisu w Warszawie i powiedzieli mi, że muszą wysłać do Chin, koszt z naprawą 200 zeta (w obie strony). Tablet kosztował chyba 300zł, to powiedziałem, że pierniczę.
@xelite: jeśli potrzebujesz wyłącznie diagnozy z wyceną, możemy je Tobie zapewnić zupełnie za darmo. Płatne ekspertyzy z poświadzeniem na potrzeby przedłożenia np. u ubezpieczyciela również wykonujemy Pytanie teraz, czy zależy Tobie na usunięciu usterki (diagnoza za free w ramach obsługi serwisowej), czy na uzyskaniu poświadczenia sprawności/niesprawności (wówczas diagnoza płatna).
@naprawatabletow: W warunkach gwarancji jest taki punkt

W przypadku nieuzasadnionej reklamacji (reklamacji sprawnego urządzenia lub gdy uszkodzenie powstało z winy klienta) zgłaszający reklamację zostanie obciążony kosztami ekspertyzy oraz transportu.

i poprostu nie jestem pewien czy gwarancja zostanie uznana. Jest uszkodzone gniazdo ładowarki, tak że ładuje się tylko wtedy, gdy wtyczka jest naciskana do góry. (nie wiem jak to lepiej opisać). Ten tablet to goclever r 83.2. Nic specjalnego, kupiłem go głównie
@xelite: uszkodzenie gniazda zasilania to praktycznie zawsze uszkodzenie mechaniczne, a więc nie objęte roszczeniem gwarancyjnym - potwierdzają to przedstawiane przez Ciebie objawy. Jeśli chcesz, możesz do nas wysłać sprzęt na bezpłatną diagnozę i będziesz miał przynajmniej pewność, czy gwarant uzna Twoje roszczenie ;)
@xelite: usługa jest stała i wynosi 99 zł niezależnie od ilości wykonanych czynności. Do tego dochodzi koszt podzespołu - gniazdo zasilania to koszt 50 zł. Możliwe jednak, że wystarczy ponowny montaż gniazda z Twojego tabletu z regeneracją ścieżek, co zamknie się w tych 99 zł. Jeśli nie jesteś z Poznania i nie masz możliwości dostarczenia sprzętu osobiście dojdzie jeszcze koszt transportu (40 zł w obie strony naszym kurierem). Oczywiście warto powołać