Wpis z mikrobloga

Jak kupię na ovh najtańszego VPSa i postawię na nim serwer www to przy raczej małej ilości użytkowników będzie to działać jakoś zauważalnie wolniej niż hosting www u nich?

#webdev #webmastering #informatyka
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@piternet: to zależy...aplikacja aplikacji nierówna. Magento na bank będzie nieużywalny

Można tez dobrze zoptymalizować VPS i zrobić to źle.

Za dużo zmiennych ,aby w sposób jednoznaczny odpowiedzieć na pytanie
  • Odpowiedz
@fotexxx: żadnego Magento czy Joomli nie chce stawiać, raczej tylko do zabawy i nauki programowania webowego, jakieś skrypty w pythonie czy php, które może ktoś będzie używał

Bo nie wiem czy kupić pod to VPS czy zwykły hosting www
  • Odpowiedz
@fotexxx: z tym że właśnie chce żeby to było dostępne z zewnątrz, a na moim komputerze czy nawet jakimś Raspberry Pi w LANie nie mogę tego postawić, bo mam jedno publiczne IP na sporą sieć i nie bardzo mogę operatora poprosić o własny IP albo konfigurację NAT na ich routerze
  • Odpowiedz
@piternet: CMS na którym stawiam stronki dla klientów na hostingu OVH zwyczajnie chodzi strasznie (backend muli, front jest ok bo mocno cache'owany). Ostatnio kupiłem sobie najtańszego vps w ovh (10zł brutto/mc) i wszystko śmiga na nim rewelacyjnie. Obciążenie razem z virtualminem koło 190mb (z 1gb), procek w większości też nie szaleje (nie testuje żadnych apek), a z tego co sprawdzałem to 1x2800mhz.
  • Odpowiedz