Wpis z mikrobloga

Mirasy kupował ktoś z was laptopa via aliexpress? Wpadła mi w oko podróbka Apple Air Booka, ponieważ potrzebuję kupić prosty,tani laptop dla dziadka, specyfikacja chyba udźwignęłaby potrzeby dziadzi, poza tym ma najwięcej zamówień.

link do aukcji

Co myślicie o nim? Kupował już ktoś?

BTW. ciekaw jestem ile osób wpadło już na genialny pomysł dołożenia 25$ za Logo Set (podświetlane logo Apple, napisy Designed by APPLE in California etc.), wrzucenia Mac OS X zamiast Windowsa i szpanowania selfie w Starbucksie ze swoim jabłuszkiem-#!$%@?ą ( ͡º ͜ʖ͡º)

#aliexpress #laptop
  • 16
@tranc: kupowałem przedmioty za 100 dolarów i nie było VATu, ani żadncyh problemów,jak wrzuci jako gift,tradycyjną przesyłką i nie będzie żadnych paragonów,ani cen to chyba będzie ok
@grave: według mnie sprzęt ma dosyć wiekowe parametry, pozatym to nie laptop tylko netbook. Był ok do zabrania w podróż (za czasów świetności tego sprzętu nie było dobrych smartfonów), ale teraz szkoda kasy. Sam pozbyłem się tego z rok temu.
@tranc: mam ograniczony budżet,tak do 700zł,dlatego kusiła ta aukcja. buty przychodziły mi w podobnej paczce i nie było problemów,ale netbook bedzie zapewne większy,możesz mieć rację ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@grave:

Napiszę tak nie kupuj, a dwa masz prawie 100% szansę, że będziesz musiał zapłacić vat.

wrzucenia Mac OS X zamiast Windowsa

Ne ma na to szans by ten komputer działał na osx, no chyba, że sam opracujesz sobie sterowniki.
@Carlos_Irwin_Estevez: Ominąłeś VAT? Zalinkujesz unboxing i recenzję?

Jak człowiek przeczyta 10 hejtów pod rząd to się zastanawia tym bardziej, że słabo się znam w temacie (nigdy nie zamawiałem czegoś droższego niż 100ojro z alie, niezbyt znam się na specyfikacjach lapków, wiem tyle ile uda mi się wygooglować)