Wpis z mikrobloga

O gurwa, jak kisnę xD Cały program gospodarczy KNP na jednej grafice. Zero wyliczeń, zero jakiejkolwiek symulacji przejścia z obecnego stanu do momentu, gdy państwo będzie się utrzymywać tylko i wyłącznie z 15-procentowego VATu, zero planu zmian, już nie mówiąc o różnych jego wariantach. Ot, po prostu obrazek z paroma cyframi.

Brzmi legitnie.

#bekazprawakow #bekazkorwina #jkm #knp #4konserwy #polityka
Pobierz
źródło: comment_BRFMAU0eycwZjVCzvvSL23NNGwBb8vx4.jpg
  • 37
@LiberalnyLibertarianin: Dobra, nie jesteś głupi. Jesteś idiotą. Kompletnie nie widzisz i nie rozumiesz problemu, umiesz się tylko głupio powtarzać mimo że.... piszesz głupoty, co wykazałem wcześniej.

Czy to wystarczy na dowód, teraz Ty mi udowodnij że na infografice ktokolwiek kiedykolwiek dał wszystkie wyliczenia programu partii. Jak chcesz gadać jak idiota to mogę zniżyć się o te pierdyliard poziomów, bo nauczyłem się dyskutować z takimi jak Ty już jakiś czas temu.
@LiberalnyLibertarianin: ekhem, twoja uwielbiana http://partialibertarianska.org/deklaracja-polityczna-pl/ Wrzuć to proszę do tożsamej parametrowo infografiki, zachowując przy tym przejrzystość i zawierając wszystkie stosowne obliczenia

i tak też pchacie się do polityki

Jedyne co znalazłem to http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2013/01/7c66cb2c63fea2cc909c68c74a5c8279_original.png?1357740829

Gdzie tu konkret, gdzie tu obliczenia?
@LiberalnyLibertarianin:

W przypadku KNP i tak nie mieliby czego czytać, bo to ugrupowanie programu wyborczego nie posiada. Jedyna rzecz, której` usiłuje się przypisać znamiona merytoryczności, to krzywa Laffera, ale JKM i KNP (wraz z zastępem kuców) niesamowicie #!$%@?ą logikę, twierdząc, że z tej trywialnej parabolki da się określić optymalne opodatkowanie, już nie mówiąc o tym, że Laffer tworzył tę krzywą mając na myśli jak największe wpływy do kasy państwa, a nie
@Pantokrator: Ale zrozum, że KNP NIE MA PROGRAMU WYBORCZEGO. Krul ani nikt inny z KNP nie podał dotychczas ani jednego pomysłu na reformę polityki podatkowej... Rozumiem, że gdy Korwiniści dojdą do władzy, to będą... improwizować.

@shakin23: Heh, tylko różnica jest taka, że nasza deklaracja ideowa jest 10 razy większa od "programu KNP", który, tak jak napisał @DanielPlainview, mieści się na jednym ekranie komputera. Owa deklaracja określa cele, do
@shakin23: Chodzi mi tylko i wyłącznie o konkrety :) Wielkość porównałem dla pokazania, że inicjatywa złożona z niemal samych świeżaków i anonimków politycznych potrafiła wyprodukować coś obszerniejszego od człowieka, który od dwóch dekad siedzi w świecie polityki, a co więcej, jest publicystą.
@LiberalnyLibertarianin: Poglądy masz jak najbardziej słuszne, tylko zacząłeś od beki z losowej infografiki więc zastanawiam się czy byłbyś w stanie wyprodukować swoją na podstawie wskazanej bazy programowej

Marcin Celiński ma z wami coś wspólnego?
@shakin23: Żeby nie było, popieram każde, nawet najmniejsze posunięcie w stronę większej wolności - zarówno gospodarczej, jak i światopoglądowej. Jeśli KNP uda się tę wolność zwiększyć, niech będą wielbieni. Bekę mam natomiast z tego, iż partia ta merytorycznie nie jest w ogóle przygotowana do starć z konkurentami. Niechaj dzisiejsze wystąpienie Dziambora będzie tego przykładem.

Co do samych Libertarian, nic mi nie wiadomo o współpracy z Marcinem Celińskim. Jedyny, bardziej znany zawodnik
LiberalnyLibertarianin - jak uznać że króciutka infografika o głównych podatkach powinna zawierać kilkutysięcznostronicoweprofesjonalne wyliczenia, zajmujące lata i do tego zwyczajnie niemożliwe do wykonania obliczenia, bo nikt nie potrafi wyliczyć poprawnie budżetu, a co dopiero tak radykalnych zmian.

@Pantokrator: o gurwa, co ja pacze

Weź no mi pokaż cokolwek KNP co ma więcej niz 10 stron. Oni to nawet nie próbują tego liczyć, to już szacunki Kononowicza były dokładniejsze, on miał
@kiedys_mialem_lepszy_brzuch:

Chyba nie zrozumiałeś... ja nie twierdziłem że KNP ma tak obszerne obliczenia, tylko że gdyby zrobić te i tak niemożliwe to obliczenia obliczenia, to zawierałyby się na jednak sporej liczbie stron, a ja nie spotkałem się kiedykolwiek by ktoś zamieszczał na malutkiej infografice choćby i 5 stron tekstu, bo infografika jest od prościutkiego przekazu malutkiej liczby informacji w formie graficznej, co najwyżej z linkami do źródeł danych rewelacji. Tyle, chyba