Aktywne Wpisy
miku555 +112
Każdy kto twierdzi, że WORDy się na niego uwzięły/że celowo oblewają kierowców aby zarobić, nigdy tak naprawdę nie powinien znaleźć się za kółkiem na publicznej drodze.
Change my mind.
#prawojazdy #motoryzacja #samochody
Change my mind.
#prawojazdy #motoryzacja #samochody

120_Dni_Sodomy +18

Auta jadące Podwalem są na drodze z pierwszeństwem. Auta wyjeżdżające z Komuny Paryskiej są na podporządkowanej. Jednakże pasy z Komuny Paryskiej w żaden sposób się nie przecinają i auta jadące z tego kierunku jadą dalej po swoim pasie i jeśli ktoś jadący Podwalem chce skręcić w lewo w Dworcową to musi zmienić pas. Na pasach nie ma żadnych trójkątów, pasów zatrzymania itd.
Wielokrotnie dochodzi tam do sprzeczek, bo kierujący jadący Podwalem myślą, że mają pierwszeństwo przy zmianie pasa i auta jadące Komuny Paryskiej powinny ustąpić, a jadący z Komuny Paryskiej też myślą, że mają pierwszeństwo, bo w końcu to ktoś chce wjechać na zajmowany przez nich pas.
Powiedźcie mi kurna jak to jest, bo mam swoje zdanie na ten temat. Najfajniej jakbyście poparli od razu jakimś opracowaniem czy przykładem z przepisów, bo mam wrażenie, że tam każdy ma swoją koncepcję.
Także pierwszeństwo ma CZERWONY czy NIEBIESKI?
#wroclaw #prawojazdy #samochody #drogi #polskiedrogi #pytaniedoeksperta #kiciochpyta
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Komentarz usunięty przez autora
@let_it_be: wjazd z jednej drogi publicznej na drugą drogę publiczną, na skrzyżowaniu NIE JEST włączaniem sie do ruchu.
@pan-violaceus: noo nie jestem pewien, to do którego miejsca jest to skrzyżowanie? W tym przypadku niebieski nigdy (jadąc wciąż swoim pasem) by na nie nie wjechał teoretycznie, nie?
( ͡° ͜ʖ ͡°)
@PeaceUN: to