Wpis z mikrobloga

przy stole się je, a nie wywala cyca. Będąc klientem lokalu i zamawiając posiłek sam bym interweniował w takiej sprawie u ochrony gdyż to jest ograniczanie mojego dostępu do usług... są wydzielone miejsca dla matek karmiących, ale dla tych co na matki nie karmiące nie chcą patrzeć już nie, więc uważam że mamuśki i tak mają więcej przywilejów... do lokalu gastronomicznego idzie się zjeść, a połogiem zajmuje się w domu
@NiskokalorycznyRadziuuu: Może głupie pytanie, ale jak matka karmiąca bobasa ogranicza Twój dostęp do usług? No chyba że robi to przy Twoim stole i odcina Cię od talerza, bo innej możliwości nie widzę...

I sorry, ale 'przy stole się je, a nie wywala cyca' to nie argument, bo właśnie bobas wtedy je...
@husky83:ide do konkretnego lokalu, w konkretnym klimacie i wystroju, po konkretny posiłek - a w momencie jak mama wyciąga cyc, to już nie jest to czego się po lokalu oczekuje. jeszcze nie widziałem zeby niepelnosprawnego na wózku karmili w lokalu gastronomicznym jedzeniem z zewnatrz(albo bylo zamawiane albo robili to swoim jedzeniem nie na punktach tylko przy ławkach) tak bobas je posilek przyniesiony z zewnatrz... tak sie sklada ze w polsce dzieci
@NiskokalorycznyRadziuuu: Ty serio z tym 'pokarmem z zewnątrz'?!

Ja np. nie przepadam za niektórymi pokarmami - i jakoś też nie oczekuję, że muszę widzieć czy czuć zapach takiego jedzenia...

I gratuluję podejścia, jeśli porównujesz noworodka do niepełnosprawnej osoby na wózku.

Ciekawe czy jak dorobisz się dzieci i Twoja żona będzie chciała nakarmić dziecko w restauracji, to czy będzie Ci miło, jeśli ktoś ją wyprosi i będzie kazać karmić w WC.. Pewnie
tak porównuję, gdyż i dzieci i niepełnosprawni są ubezwłasnowolnieni i mają podobny status prawny i podobne ograniczenia/przywileje obywatelskie. Niepełnosprawnych karmią, albo pokarmem zamówionym w lokalu, albo po za lokalem, swoim jedzeniem. A co do pokarmu z zewnątrz, a jakbym tak sobie w lokalu pił z butelki kobiece mleko? btw. gdzieś tam jest wspomniane, że nastąpiła pomyłka i zamiast do wc powinna zostać skierowana do pomieszczenia dla matek (takie z przewijakiem, zazwyczaj wygodnymi