Aktywne Wpisy
BoroPrimorac +355
Pamiętacie tę żenadę jak uśmiechnięte fajnopolaki z warszawki oglądali obrady sejmu w kinie?
#polska #wybory #sejm #warszawa #nieruchomosci
#polska #wybory #sejm #warszawa #nieruchomosci
kotka-a +379
#mleko #wegetarianizm #gotujzwykopem
@dziczku: To co innego
@dziczku: Trzeba wypróbować :)
Komentarz usunięty przez autora
No i kokosowe, które jest niezastąpione do sosów, czy zup ale kokosowego nie robi sie tak łatwo w domu, jak migdałowego.
Ale migdałowe jest banalne, wystarczy obrać migdały ze skórki po zblanszowaniu, namoczyć na noc, zmielić z wodą, odsączyć przez szmatkę i voila, mleko migdałowe. Dobrze smakuje z odrobiną wanilii i jak ktoś lubi, może dosłodzić do smaku na przykład syropem klonowym.
Pozostałość z migdałów można użyć do deseru, czy kotletów z szoczewicy, czy grochu, albo do zrobienia
Samo mleko niewiele sie rozni smakiem, czy to z obranych migadlow, czy nie, choc moim zdaniem jest ociupinke delikatniejsze w smaku, ale to doslownie odrobine.
Samo
Natomiast ta pulpa, która zostaje po
A co do wanilii i syropu klonowego, to zdobądź też gdzieś karob, albo syrop klonowy z karobem. Warto poszukać! moim zdaniem najsmaczniejsza kombinacja, to właśnie mleko migdałowe z wanilią i syropem klonowym z karobem. Smakuje rewelacyjnie.
Ale kiedyś robiłeś coś podobnego do owsianki. Wieczorem zalewałem wiórki wrzątkiem i rano na tym robiłem owsiankę. Pycha!