Wpis z mikrobloga

@szefu91: Świat według Clarksona. Nie jest to typowa książka. Na początku myślałem, że to jest to, że skoro jesteś znany to pewnie umiesz pisać. Ale to jest zbiór jego felietonów z gazety. Dobrze się czyta.
@Khrone: Bo wiedziałem że ktoś go bardzo szybko zaproponuje. Dla mnie jest niesamowicie słaby, (a po tym jak wszyscy i wszędzie mi polecali spodziewałem się przynajmniej drugiego Władcy Pierścieni w polskiej odmianie, jeśli chodzi o poziom) ale co kto lubi ;)
@szefu91: Trylogia Husycka - A. Sapkowski, Przyjemnie się czyta książki o Koniaszu - Miroslava Zambocha, Cykl Inkwizytorski Piekary, a jeżeli lubisz lekką, czasami naiwną wręcz fantastykę to polecę Ci Cykl Demoniczny Petera V. Bretta i Sagę o Mieczu Prawdy Terrego Goodkinda. Całkiem przyjemnie czytało mi się książki z cyklu Forgotten Realms, teraz jestem w trakcie Wojny Pajęczej Królowej i jest w porzo. A, no i jeszcze Składany Nóż K.J. Parkera.
@szefu91: "Paragraf 22" - Joseph Heller; "Pachnidło" - Patrick Suskind; "Ćpun" - Melvin Burgess; "Belgarath Czarodziej", "Czas niedoli" i "Tajemnica" - David i Leigh Eddings; "Dom Obiecany" - Garry Kilworth; "Szara Wilczyca" - James Olivier Curwood; "Rzeźnik" - Alina Reyes i Ann-Marie MacDonals - „Zapach cedru” - to moje bardzo lubiane książki, które zaraz oprócz twórczości Tolkiena i Lovecrafta polecam mocno :)