Wpis z mikrobloga

#android #pytanie czy istnieje launcher ktory organizuje ikony jak ipad/iphone czyli wszysttkie ikony tylko na ekranie±foldery? czy da się wyłączyć ten beznadziejny efekt przejścia (kostka) w fabryczntm launcherze? Android 4.0.3.
  • 14
@Nick3emnick: nie, nie o to chodzi. Potrzebuje prostoty. Im prostrzy tym lepszy wszystkie ikony na ekranie z folderami i tyle. Przesuwanie naturalne w boki i aplikacje ukladane jedna obok drugiej.
@Nick3emnick:

@dwa_koty_kastrowane: bardzo mi przykro panowie ale te wszystkie aplikacje są gówno warte. Nie chce bawic sie w ustawianie kazdego szczegolu i mimo ze wszystkie te aplikacje ktore mi podaliscie sa do tego stworzone ZADNA posiada funkcji laczenia listy aplikacji z ekranem.
@Volki: nie wiem, nie jestem specem od androida ale Twoj pomysl wydaje sie dobry. Choc sadzac po popularnosci iphonow i ipadow spodziewalem sie launchera ktory dzialalby tak samo. Jeszcze jakbyś mogl powiedziec jak to zrobic byloby super i co zrobic z ta wolna przestrzenia?
@patikoti: Być może jest taki launcher, bynajmniej ja takowego nie znam.

Wspomniany nova launcher tak robi - dodaje automatycznie nowe apki na ekran, jeśli tak ustawiono. A skrót do aplikacji można usunąć lub ukrywać i przywoływać jakąś akcją np. Gestem lub przyciskiem.

Nie wiem o jaką wolną przestrzeń ci chodzi. Jeśli zrezygnujesz z docka, to ta wolna przestrzeń będzie do zagospodarowania.
@Volki: nie wiem jak to wytlumaczyc, moze na przykladzie windowsa, byla tam taka funkcja sortowania ikon, ze nie mogly sie znajdowac byle gdzie tylko automatycznie ustawialy sie w szeregu a w razie skasowania jednej z nich najblizsza przechodzila na jej miejsce