Aktywne Wpisy

Towarzysz_Sobaka +14
#raportzpanstwasrodka
Witajcie spieszę do was małym updatem na gorąco co u Filipka?
Ten niedobry, nikczemny Wykop wyciągnął dłoń Filipowi pomagając stanąć samodzielnie na nogi.
Ogarnąłem Filipowi pracę w moich okolicach i nocleg.
Jutro Filip wybiera się z Londynu na Walijską prowincje. I będzie cross z niedbrym wykopkiem (Żart dla tych którzy nie potrafią wyczuć Ironii).
Ostatnimi czasy namnożyło się sporo pytań pod adresem Filipa. Z tego powodu będzie organizowany livesreeam gdzie Filip będzie mógł odpowiedzieć na wasze pytania.
Witajcie spieszę do was małym updatem na gorąco co u Filipka?
Ten niedobry, nikczemny Wykop wyciągnął dłoń Filipowi pomagając stanąć samodzielnie na nogi.
Ogarnąłem Filipowi pracę w moich okolicach i nocleg.
Jutro Filip wybiera się z Londynu na Walijską prowincje. I będzie cross z niedbrym wykopkiem (Żart dla tych którzy nie potrafią wyczuć Ironii).
Ostatnimi czasy namnożyło się sporo pytań pod adresem Filipa. Z tego powodu będzie organizowany livesreeam gdzie Filip będzie mógł odpowiedzieć na wasze pytania.

jmateuszj +289

Mireczki mam model AplicationUser któremu odpowiada tabela AplicationUsers oraz tabelę powiązaną Notifications, gdzie notifictaions należy do aplicationUsers.
Czy poniższy kod będzie wykonywał zapytanie do bazy i wyciągał wszystkie dane o AplicationUserze (których tutaj defacto nie potrzebuję)
ApplicationUser usr = await UserManager.FindByIdAsync(User.Identity.GetUserId());
Notification test = usr.Notifications.First();
Chciałbym wyciągnąć tylko powiadomienia użytkownika, bez wyciągania wszystkich informacji o tym użytkowniku. I nie wiem czy to dobra metoda, bo niby tam jakiś lazy loading jest, ale nie wiem czy w taki sposób działa.
Z góry dzięki za pomoc.