Kobitki, moje włosy już sięgają do lędźwi, poza kitką i różnych fiu bździu po domu nie mam pojęcia jak je czesać i nie wiele też potrafię w sumie w tej kwestii ( ͡°͜ʖ͡°)
Macie jakieś rady/pomysły jak śpioch może rano szybko i łatwo się uczesać? Dodam tylko, że jak dłużej potrzymam ręce w górze zaczynają mi one dosłownie więdnąć.
@Ilovestripes: Ja się uczę z tego https://www.youtube.com/user/stylizacje ale jestem takim beztalenciem, że rzadko kiedy wychodzi mi na tyle dobrze żeby wyjść w jakiejś fryzurze do ludzi, także eksperymentuje sobie w domu :)
@Ilovestripes: zaczesujesz włosy wysoko, powstały kucyk dzielisz na 3 pasma (zależy jakie grube masz włosy) i każde po kolei zwijasz aż powstanie ślimaczek, podpinasz wsuwką. Jak masz małe i duże lustro to najlepiej spojrzeć gdzie jest "łyso" z tyłu i tam dopinasz kolejnego "ślimaka". Później sprawdzasz gdzie jest za luźne pasmo i dokładasz wsuwki. Brzmi dziwnie, ale po kilku próbach bardzo szybko powstaje fajne upięcie :) "ślimaków" nie skręcaj za mocno,
@Skaje: ja to lubię jak taki warkocz jak zaczyna się od dobieranego z tyłu głowy, ale to tylko mamełe mi zrobi. Chyba popróbuję sama sobie w końcu warkocza tak zrobić :)
@Ilovestripes: Ja robię najprostszy, dobieranego też nie umiem :D Dlatego zaczęłam robić z boku bo troszkę ciekawiej wygląda, no i mi np włosy wokoło twarzy wtedy lepiej się układają :)
@Ilovestripes: niestety też jestem beztalenciem. Jedyne co umiem robić to włosy zawiązać w kitę, na czubku głowy i potem z kity robię warkocza. Na długich prostych włosach bardzo ładnie wygląda.
#wlosyboners
Kobitki, moje włosy już sięgają do lędźwi, poza kitką i różnych fiu bździu po domu nie mam pojęcia jak je czesać i nie wiele też potrafię w sumie w tej kwestii ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Macie jakieś rady/pomysły jak śpioch może rano szybko i łatwo się uczesać? Dodam tylko, że jak dłużej potrzymam ręce w górze zaczynają mi one dosłownie więdnąć.
Włosy są proste.
Polecam też zajrzeć np na pinteresta i tam poszukać, pełno tutoriali obrazkowych widziałam na fajne cosie :)