Wpis z mikrobloga

Dell Inspiron N7110

@afc123: no to serwis. za 50 dyszek ci go wyczyszczą. Choć rozkręcenie laptopa to żadna filozofia, i jak masz śrubokręt i dwie rączki to dasz radę. Jak się mocno grzeje to nie ma co czekać, bo procesor, albo płyta pójdzie i będzie płacz.
@Wywolwerowany_Rewolwer: Na razie dmucham na niego wentylatorem podłączonym do listwy i nie jest jakiś super gorący. Oglądam film na youtubie jak go rozkręcić i jakoś mnie to trochę przeraża i szczerze to się cykam samemu to zrobić, bo nie chcę nic zepsuć.
@afc123: Więc:

- czy aby tu nie leży problem "nie działa mi wentylator", warto może go naprawić ( ͡° ʖ̯ ͡°) ,

- można kupić podkładkę chłodząca pod laptopa,

- sprawdź temperaturę odpowiednim oprogramowaniem (to że laptop jest gorący nie znaczy że coś się spali),

- także warto wymienić pastę na procesorze (o ile się przegrzewa)
@afc123: jaki zasilacz? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A w jakim celu dmuchałeś sprężonym? Może rzeczywiście kurz zapchał wentylator i ten nie chce się kręcić. Spróbuj go rozkręcić i się do niego dostać. W większości laptopów po otworzeniu małej jego części masz dostęp do wentylatora z radiatorem i tyle powinno wystarczyć do manualnego wyczyszczenia (uważaj dalej ze sprężonym, bo możesz dopchać jeszcze bardziej).