Wpis z mikrobloga

@pogop: Co jak co ale samochód śliczny. Chociaż nie w tym kolorze, tylko w czarnym. Bardzo fajnie też Opel wymyślił, że zrobił wersję lifback, wygląd i pojemność sedana a jednak ma to jakąś funkcjonalność bo jest konkretne wejście do bagaźnika skoro podnosił się cała szyba a nie tylko mały lufcik.
  • Odpowiedz
@pogop: aktualnie ze wszystkich europejskich producentów to chyba najciekawsza propozycja. Design nie tak oklepany jak większość germańców, wręcz z polotem ale nie przesadnym jak włoskie czy francusikie czyli z niespójnym, niekonsekwentnym desingem: po co ten słupek "B"? albo tu: nie wiedzieli czy zrobić pionowe czy poziome lampy, to bez żadnego połączenia zrobili i takie i takie inny przykład to tu. Chociaż w tym ostatnim to jakby zrobili tylko poziome to
  • Odpowiedz
a tu najnowsze Clio i jego LEDy zamonotwane jak u kogoś w stodole, przecież jest zasada, że ledy tak szeroko jak się da i tak nisko jak się da, czyli w okolicy/miejscu przeciwmgielnych. Ale jak tam nie ma kratek w zderzaku to kowale montują tam gdzie one są czyli w grillu ale tak robią kowale a nie producent samochodów. W wersji RS to poprawili, ale wzięli chyba jakiegoś gotowca a nie LEDy
  • Odpowiedz
@pogop: nie mam pojęcia co Polacy widzą w Insigniach. To auto wygląda jak utuczony wyszczerzony rekin w którego ktoś wsadził parę maleńkich szyb. A "prestiż" bierze się tylko z tego, że często firmy używają ich jako auta dla kadry menadżerskiej. Opel to nadal Opel, parę lat pojeździ a potem rdzewieje, bierze olej, a kiedy już całkiem straci na wartości, ląduje na polskiej wsi.
  • Odpowiedz
@pogop: trochę szkoda mi Omegi C (1999-2003), bo ostateczna wersja tego auta wygląda całkiem fajnie i oferuje naprawdę wysoki komfort jazdy. Ale z racji RWD i oplowatości, każda z nich prędzej czy później skończy gdzieś pod Ostrołęką, z rdzą, LPG, fejkowymi ksenonami i błotem aż po linię okien. Kombi dodatkowo będzie wozić ekipy remontowe.

#cozrobisznicniezrobisz
  • Odpowiedz
Kombi dodatkowo będzie wozić ekipy remontowe.

@Sepang: oj tam, w kombiaku się swobodnie ze dwa świniaki zmieszczą, na targ jak znalazł. Tak poza tym, to koleś, który mi łazienkę robił, to własnie Omegą gibał ( ͡° ͜ʖ ͡°) chwalił to auto, ale powiedział, że z rdzą przestał już walczyć
  • Odpowiedz
@pogop: btw, weź zrób jakiś osobny tag gdy piszesz o samochodach (jak poszukiwania Laguny czy jakieś ciekawostki, obserwacje)

bo obserwować cię nie jestem w stanie, za dużo gimbocontentu ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@Sepang: sam już nie wiem, czy nadal laguna. Na parkingu clio mi tak obtłukują, że moment i laguna wyglądałaby jak śmieć, garaże daleko i drogie. Żonie natomiast spodobał się 407 i w sumie niegłupia opcja. Niezły samochód, sporo tańszy nie byłoby żal, jak ktoś na parkingu #!$%@? drzwiami itd. Poza tym trzeba odkładać kasę na jakąś przeprowadzkę, bo już nas wkurza 37 m kw na 4 pietrze bez windy z
  • Odpowiedz
@Sepang: Jeździłem tym łopelem i trza przyznać, widoczność z tego auta to jakaś masakra. Ale silnik 160KM w cdti robi robotę, to oddaję. Tyle, że znowu awaryjnej elektroniki nawalone, jak w jakimś mercedesie.. No i to ECO LEATHER na siedzeniach miast prawdziwej skóry... Żenada. Ale design moim skromnym zdaniem rewolucyjny ( i zajebisty ) jak na opla.
  • Odpowiedz