"Glitch: termin odnoszący się do pracy kompozytorów i artystów dźwięku, którzy skupiają swoją uwagę na artefaktach dźwiękowych (szumach, piskach oraz innych "niepożądanych dźwiękach") będących efektem digitalizacji oraz przetwarzania dźwięku za pomocą komputerów." Cox, Werner str 504
@softenik: dałeś mi do myślenia więc poszperałem w Internecie i sami nie potrafią się określić - nieraz podczas wywiadów mówią o EDF electronic dance feels?! wtf?, nieraz właśnie o idm (gdzie definicję IDM dopiero wrzucę), ale do IDMów w moim mniemaniu im daleko :) Glitch hop tak, faktycznie, ale zwróć uwagę również na to, skąd Glitch hop się wywodzi (jako fuzja Glitch'u i hip-hop'u - jakkolwiek hip-hop to muzyka bo rap
@morgancar: I właśnie to jest fajne, że nie da się dokładnie określić co oni tworzą :D. Tak samo jak przy Infected Mushroom. Niby dubstep, niby psychostep, niby drum n' bass ale jednak nie.
@softenik: Tak ! Zgodzę się! Co do tych wykonawców to nie wiem - nie znam ich twórczości. Może kojarzysz wykonawcę Lone. Facet, którego jest mi bardzo ciężko "zaszufladkować" ze względu na różnorodność. Niejednokrotnie przeglądając i poszukując nowej muzyki, trafiam na strony, gdzie jest ona rozdzielana na poszczególne kategorie, ale wchodząc na danego wykonawcę rzuca mi się nagle: "dubstep, bass, techno, etc. etc." ! Dla mnie jest to rewelacja, dzięki temu zaczynając
@liberatetutemeexinferis: O MÓJ BOŻE. Uwielbiam Linkin Park i Glitch Mob! Nawet nie wiedziałem, że zrobili remix :ooo. Chyba zasłucham się tym na śmierć.
Nie wierzę, że tego tutaj nie było.
"Glitch: termin odnoszący się do pracy kompozytorów i artystów dźwięku, którzy skupiają swoją uwagę na artefaktach dźwiękowych (szumach, piskach oraz innych "niepożądanych dźwiękach") będących efektem digitalizacji oraz przetwarzania dźwięku za pomocą komputerów." Cox, Werner str 504
#muzykaelektroniczna #mirkoelektronika #daftpunk #theglitchmob
Jeden z moich ulubionych kawałków od nich