Wpis z mikrobloga

Właśnie obejrzałem Lego Movie i uważam, że jest genialny. Chociaż odniosłem wrażenie, że jest on skierowany raczej do starszej widowni, niż wynikałoby z tematyki filmu. Są schematy, jest dużo odniesień do filmów/komiksów/książek i memów. Jest śmiesznie, ale miejscami i podniośle, są przemyślenia. No i to zakończenie. Jak dla mnie 8/10. Polecam.

#film #ogladajzwykopem
Pobierz
źródło: comment_8jCDYbfPVWgjq66w26gaZygsoxEFSjPj.jpg
  • 26
@polecam_poczytac_ciorana: Powinieneś zostać ogólnoświatowym ministrem od opinii. Masz predyspozycje, by decydować, które opinie są słuszne, niesłuszne lub głupie albo mądre. W końcu zakończyłyby się niepotrzebne dyskusje, rozmowy i wymiany zdań, bo Twoja decyzja odnośnie np. danego filmu kończyłaby temat.

xD
@Paczek_w_masle: tak, widziałem. jeżeli wnosi coś nowego, przełomowego do gatunku to proszę przedstaw mi to, bo nie widzę tego. zwykła bajka familijna z heheprzesłaniem. z tą różnicą, że osadzona jest w świecie lego, który jest świetnie przeniesiony na obraz, ale to jeszcze nie powód żeby tak zawyżać ocenę i coś co jest "przyjemne" traktować jako "genialne".

@Sad_Statue: HEHE TAKIE ZABAWNE BO MU #!$%@?ŁEM :DDD opanuj się wykopku, bo cebula
@polecam_poczytac_ciorana: Przepraszam, ale to Ty zachowujesz się jak świeżo upieczony absolwent gimnazjum, który uważa się za pępek świata - wrzucając takie obrazki tylko dlatego, że ktoś ma inną opinię. A teksty o wykopku sobie daruj, jeśli dla Ciebie zwrócenie uwagi, że inna opinia nie jest oznaką głupoty/pedalstwa/itd. (jeśli chodzi o pop kulturę i jej odbiór, szczególnie jakiś prosty film o lego) jest cebulą.
@Paczek_w_masle:

przeniesienie ludzi na postaci lego

to się nazywa antropomorfizacja.

@Sad_Statue: Oho, ad personam pełną gębą. :) Rozumiem, że posiadanie własnej opinii, umiejętność jej wyartykułowania z jednoczesnym jej bronieniem to cechy świeżo upieczonego absolwenta gimnazjum. Dobrze wiedzieć. :)))

Może i uważam się za pępek świata, może nie. Wiem za to, że nie jestem egocentrykiem. Dopuszczam do siebie możliwość, że się mylę w jakiejś kwestii, a i bez problemu potrafię