Aktywne Wpisy
stanley___ +17
#opener
Przez pijanych, zaćpanych, brudnych festiwaliczów normalny człowiek nie może wrócić z pracy. Ha tfu.
Przez pijanych, zaćpanych, brudnych festiwaliczów normalny człowiek nie może wrócić z pracy. Ha tfu.
przeszedłem ostatnio wstępną rekrutację do jednej z międzynarodowych korporacji i mam być niedługo zaproszony już na właściwą rozmowę, która będzie składała się z "rozmowy-rozmowy" i testu językowego, o ile o test językowy się nie martwię, to taka rozmowa kwalifikacyjna z ludźmi z korporacji trochę mnie przeraża, jak wiadomo może być tam sekciarska mentalność i idiotyczne pytania w stylu "jakim zwierzęciem chciałbyś być"
czy ktoś z mirkujących ma podobne doświadczenia i chce się podzielić jakąś radą?
Generalnie mam wrażenie, że te pytania "jakim zwierzęciem chciałbyś być" pojawiają się raczej na etapie z HR. Finalna rozmowa jest imo bardziej merytoryczna: mogą Cię zapytać o obowiązki z poprzedniej pracy, o jakieś trudne sytuacje, czy pracowałeś z trudnym klientem, czy nie przeszkadza Ci monotonna praca, co wiesz o firmie, dlaczego chcesz pracować w tej firmie, dlaczego rzucasz poprzednią pracę. Możesz dostać jakieś
jeśli mnie zaproszą na rozmowę, to powinno się udać ;)
Pro tip: Jakim zwierzęciem chciałbyś być? Żukiem gnojarzem- cały czas pcha gówno i się jeszcze cieszy