Wpis z mikrobloga

Kurde, aktor grający "Górę" w #got jest tylko 4 (możliwe, że niecałe) lata ode mnie starszy ;o ma 25 lat, a wygląda na ~40 letniego samca alfa :O Nazywa się Hafthor Julius Bjornsson - już same imiona i nazwisko brzmią jak 2,09m i 190 kg żywego w-------u :D Jedyne co mnie boli, że dwa razy zmieniali dla postaci "Góry" aktora, co mnie w serialach irytuje ;S
przemyslany_nick - Kurde, aktor grający "Górę" w #got jest tylko 4 (możliwe, że nieca...

źródło: comment_OaaHIufPW1pMDlB9KSrD7mOASLNoiqvc.jpg

Pobierz
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kaethax: ja na pierwszy rzut oka też, bo Góra nie ma jakoś za wiele scen w całej serii, ale kiedy sobie uświadomiłem (przeglądając fragmenty starych odcinków), że w czwartym sezonie to już zupełnie ktoś inny, to mi popsuło. Lubię się "wczuwać" i jak widzę takie diametralne zmiany, to czuję się "oszukiwany" i cała ta aura "przyglądania się losom bohaterów" u mnie zanika. To dość subiektywne odczucie.

Podobna sytuacja zresztą jest
  • Odpowiedz
@przemyslany_nick: Już nie pamiętam czy to prawda, ale chyba pierwszy Góra był członkiem stowarzyszenia Mensa. Po za tym miał kilka rekordów (chyba w picu piwa) i uprawiał zapasy. Ale mogę się mylić.
  • Odpowiedz
@Whaler: łatwo to sprawdzić ;p Conan Stevens jest kulturystą, kaskaderem, a nawet pisarzem ponoć. Faktycznie dołączył do mensy i był "mistrzem picia piwa" (takie luźne tłumaczenie) i mistrzem szachów na University of Newcastle :] Ogólnie ponoć inteligentny z niego gość.
  • Odpowiedz
@Gert: to nadal tylko teoria i byłoby wspomniane mocno w książce, gdyby tak mocno się zmienił :) z resztą w serialu też byłoby to jakoś pokazane, bo jakby nie było, Jaqen i jego "moce" zrobiły trochę zamieszania wśród tych bohaterów, którzy się zorientowali. Wątpię, żeby serial tak po prostu ujawnił ten wątek i go spalił. Poza tym jest wspomniane, że poprzedni aktor znalazł jakąś rólkę w jakimś filmie. HBO nie
  • Odpowiedz
Ale właśnie serial dał drugie życie tej teorii. A przynajmniej tej o Dario i Euronie. Opis książkowy wyglądu jest przecież bardzo zbliżony, w pewnych aspektach ( oczy), a wiemy że Dario farbuje co popadnie i ewidentnie stara się zmienić wygląd. HBO zmieniło aktora grającego Dario, a obecny aktor pasowałby i na książkowego Eurona. Euron pojawia się zawsze wtedy gdy znika Daario, którego czasem nie ma bardzo długo, dłużej niż ktokolwiek przewidział, czasami
  • Odpowiedz