Wpis z mikrobloga

@nv-: niestety nie wiem, ale raczej premiera będzie wtedy kiedy isis będzie gotowy ;)

@Deykun: Powinni zająć się głównie środowiskiem, a aplikacje poprawiać już po premierze. Między luną a isis na razie nie ma większych różnic.

No i elementaryOS jest tworzony głównie z myślą o laptopach a global menu brak i górny pasek tak jak w shellu jest pusty. Niby dla nich design jest taki ważny a mają
  • Odpowiedz
@nv-:

Tym się cechuje dobry system, że na rozdzielczości taką jaką mamy w sprzęcie wykorzystuje przestrzeń najefektywniej jak się da.
  • Odpowiedz
@nv-: pracuje na 22 calach ;) Chodzi mi o to, że jak ktoś robi DE pod laptopy to nie powinien marnować przestrzeni. Dlatego np. przeglądarki na windowsie na miejsce pasku tytułu dały zakładki. Niestety Windows dalej nie zapewnia pełnego wsparcia dla pasku zadań po boku tzn. da się to ustawić ale wygląda to źle.

Najlepsze zarządzanie przestrzenią ma ... unity. Tylko, że jest za bardzo wymagające
  • Odpowiedz
@nv-:

Przepraszam, ale o czym ty w ogóle pierdzielisz skoro sugerujesz wymianę sprzętu, w momencie kiedy system oferuję mało przestrzeni do pracy? :|
  • Odpowiedz
@Deykun: ElementaryOS jest mało konfigurowalne w porównaniu do innych środowisk, jeśli ktoś na siłę chce z niego korzystać, to niech wymieni sprzęt. Jeśli nie - niech się interesuje alternatywami.
  • Odpowiedz
@nv-:

System mógłby być lepiej zaprojektowany pod kątem małej rozdzielczości, więc można na to zwrócić uwagę w dyskusji dotyczącej jego nowej wersji, twoim zdaniem nie można i jak system jest źle przemyślany na małych ekranach to trzeba wymienić sprzęt, a nie o tym mówić.

I ty jeszcze mówisz mi o odróżnianiu OS od środowisk graficznych kiedy w dyskusji o systemie każesz wymieniać laptopa. :|

Daruję sobie dalszą dyskusje.
  • Odpowiedz
Mnie w eOSie brakuje tylko funkcji w Wingpanelu, glupie widgety i bylo by elegancko. Co do Przestrzeni na laptopie to bardzo dobrze sprawuje sie na moim netbooku ;-) 10' i tak czy siak zawsze przegladarke mam w full screenie bo inaczej sie nie da :D

Chodzi szybko, lekko (w przypadku atoma N280 to bardzo wazne - bo jutuby tna)
  • Odpowiedz