Wpis z mikrobloga

Ziomek chce mnie wkręcić do MLM. Mówi, że to świetna okazja i dopiero co otwarta firma (Lou Pre), więc będę gdzieś na szczycie piramidy. Opłaca się to? Może ktoś szerzej objaśnić to całe MLM, bo szczerze mówiąc wcześniej nie miałem z tym zbytniego kontaktu?

#mlm
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Spartakus88: Nie wierze, że nie jesteś związany z żadnym mlm bo powtarzasz slogany ze szkoleń jak byś czytał z kartki. Ten o Clintonie słyszałem już ze trzy razy. Podpowiem Ci coś. Stawianie jako tezy poparcia dla swoich racji gościa, który był zamieszany w największy skandal zdrady w USA nie dodaje jej wiele wiarygodności.

D-------e też były legalne dopóki ktoś nie zwrócił na to uwagi i rząd nie zajął się tą
  • Odpowiedz
@severian: % nie masz od zwerbowanego człowieka pieniędzy bo nielegalne jest pobieranie opłat za angaż (płacisz za pakiet startowy, na którym firma nie zarabia bo jego wyprodukowanie kosztowało, więc firma nie ma zysku). Jak nie zarobisz na sprzedaży? A oriflame? Można sprzedawać z marżą, a można budować sieć. Jak ty coś polecasz na co dzień (buty, sklep) to nie ma tu frajerstwa? Robisz reklamę za co nie dostajesz ani grosza
  • Odpowiedz
@severian: A co do garnków za 3 tys. zł są w tradycyjnej sprzedaży noże kuchenne za 3 tys. zł specjalistyczne (mój ojciec jest kucharzem to wiem co mówię), więc jak coś jest droższe to znaczy, że to wałek? Jak jeden produkt kosztuje 50 zł a inny, który jedynie wygląda tak samo, a nie jest taki sam i kosztuje 20 razy tyle to jest to wałek ? Zdziwię Cię w MLM
  • Odpowiedz
@BojtaS: dokładnie jak w każdej firmie na tradycyjnym rynku, gdzie najwięcej zarabia prezes a najmniej sprzątaczk tylko tu zaangażowany może zarobić więcej niż ten który go "wciągnął"
  • Odpowiedz
@Spartakus88: g---o prawda, pokaż mi w której firmie muszę płacić za jakiś starter :) W tesco? W żabce? W call-center? jestem prze ciekaw :) I w normalnej firmie płaci się odpowiednio do umiejętności, a w MLM płaci się za większa bandę debili proste. Nawet nie chce mi się czytać twoich wywodów jakie to MLM jest super i pewnie piszesz, że produkty które są droższe są lepsze i każda firma ma
  • Odpowiedz
Tutaj też płaci się adekwatnie do umiejętności, nie twierdzę, że są lepsze, a używałeś jakichś skoro twierdzisz, że są lepsze? Starter jest dla ludzi którzy w to wchodzą (pakiet inwestycyjny), pokaż mi biznes gdzie inwestujesz 100 zł to frenching tylko tańszy. Zdziwię Cie możesz tu kupować nie mając startera. No Twoja dyskusja jest bardzo merytoryczna. Ja coś pisze a Ty g---o prawda... nie ma to jak szacunek
  • Odpowiedz
@BojtaS: To jest po prostu inny rodzaj dystrybucji, nie wiem czy wiesz tesco ma też program lojalnościowy, zniżki konkursy. Zrobisz zakupy na 1000 zł dostaniesz 50 zł. W jednym z bukmacherów jest promocja. Za 8000 tys pkt masz plecak sportowy. Każda zł to 0,5 pkt i nikt nie mówi że to nie sprawiedliwe. Czy ktoś Ci nakazuje by być w MLM ?
  • Odpowiedz
czy Henryka Bochniarz była minister polskiego przemysłu to słaby przykład, albo Brian Tracy znany mówca motywacyjny? Prof. Robert Gwiazdowski - profesor nauk prawnych ? to mało ? Daj autorytetów którzy są przeciw a nie Ty, Twój szwagier czy szef.
  • Odpowiedz