Wpis z mikrobloga

Mirki drogie.. za chwilę chyba wyrwę sobie wszystkie włosy z głowy.

Mam problem z laptopem. Od kilku dni wyskakuje mi "niebieski ekran śmierci".. i komputer się wyłącza. Pojawiło się to około 20 razy.

Laptop jest praktycznie nowy (ma może rok). Co dziwne, razem z lapkiem w jakiś 30-40% przypadków w tym samym momencie restartuje mi się dodatkowo samoczynnie komórka (Nokia Asha 200).

Był jakis wybuch na słońcu? Może to jakieś promieniowanie? #!$%@? (za przeproszeniem) za chwilę dostane..

Nawet podczas pisania tego wpisu jakies 5 minut temu znowu mi się to stało i to razem z resetem komórki i lapka.

Wołam ekspertów:

@damccio @naprawalaptopow

(chyba serio do Was za chwilę pojade, bo pracować nie mogę..)

#pytanie #pomocy #pytaniedoeksperta #laptop #laptopy #komputery
Pobierz
źródło: comment_YRuYPbmhnEz5GSnMLB8jHTNlTTY764zO.jpg
  • 16
@kajbel: miałem ostatnio w serwisie podobny problem z lapkiem sony vaio. po jakimś czasie udało się zdiagnozować problem. mianowicie uszkodzona płyta główna (bardzo cienka), za każdym razem gdy brało się laptop do ręki wywalał blue screen.
@naprawalaptopow: A wiecie, że to może być to! Jakoś w tym samym okresie jak zaczęło mi sie to dziać, próbowałem sparować poprzez bluetooth telefon z laptopem, żeby jakieś zdjęcie przesłać. Nigdy mi się to nie udało (nie wiem, gryzie się czy coś). Sprawdzę. Dzięki wielkie za jakiś trop ;)

Często zostawiam włączony bluetooth, bo korzystam z zestawu słuchawkowego i możliwe, że telefon sam z siebie próbuje się łączyć.
@naprawalaptopow: Po kilku testach chyba znaleźliście winowajce. W życiu nie połączyłbym tego.. jak to możliwe? ;o Już wybuchy na słońcu były bardziej prawdopodobne..

Chyba jakąś wykopaczkę Wam normalnie wyślę ;)