Aktywne Wpisy

niech_ktos +23
Szkoła podstawowa gdzie zapisuję mojego bąbelka umieściła listę osób zakwalifikowanych - pełne imię i nazwisko ponad 150 dzieci na głównych drzwiach szkoły i sobie to wisi od kilku dni. Zgłaszać to gdzieś?
#szkola #niebezpiecznik #dzieci
#szkola #niebezpiecznik #dzieci

saakaszi +688
JA PxxxxxxE, CZY WY TO WIDZICIE!
Ponad 576 mln zł agencja decyduje się przeznaczyć na zakup agregatów prądotwórczych. Na ich dostawcę, bez żadnego postępowania przetargowego, wybiera świeżo powstałą komandytowo-akcyjną spółkę Seltet z Warszawy, firmę bez doświadczenia w obrocie tego typu sprzętem.
Dostarczaniem agregatów prądotwórczych dla walczącej z Rosją Ukrainy RARS chwaliła się na swojej stronie internetowejRządowa Agencja Rezerw Strategicznych
Założycielem i komplementariuszem Seltet jest Paweł Szopa. Wspólniczką jego matka Wiesława, na którą
źródło: Bez tytułu
Pobierz

czy da się za pomocą arduino stworzyć odbiorniki multilateracyjne (Multilateration), które obliczałyby pozycję obiektu w przestrzeni?
Mamy 3 odbiorniki z gps'ami (wymagany jest bardzo dokładny czas) i to jest zbierane do jednego wora, liczone opóźnienia na kompie i mamy pozycję obiektu, załączam schemat
źródło: comment_hKlFSVh7BozC6kk7y4xdpsnL5cW0hdMt.jpg
Pobierzktóre obliczałyby pozycję obiektu w przestrzeni
Jeżeli precyzyjnie zadałeś pytanie to odpowiedź jest NIE.
@Mehgods: spytam inaczej: A jaki jest cel ćwiczenia?
Np. tak funkcjonuje MLAT na flightradarze czy planeplotter
Bo oczywiście, że się da tylko kwestia środków i techniki wykonania tegoż
Chodzi o czasy. Jeśli chcesz mieć kosiarkę i założyć jej program + wirtualne ściany - da radę. Jeśli potrzebujesz sterować quadcopterem na podstawie nadajników - nie wiem czy będziesz
@Mehgods: :) Napisz coś więcej o samej koncepcji.
http://arduino.cc/en/Main/Products
- dokładny czas np. z modułu gps
- jakiś moduł radiowy odbierający określoną częstotliwość fali, gdy odbierze zapisuje dokładnie godzinę
- wysyłanie zebranych danych np. do komputera, który mając dane z 3 urządzeń będzie wykonywał obliczenia
@Felonious_Gru: hmmm...
Ponawiam pytanie:
Jaki jest cel ćwiczenia.
Np.: Chcę zrobić moduł do sterowania kosiarką.
Albo chcę monitorować ruchy psa w ogrodzie....
albo lepiej: monitorowanie pozycji małych zwierząt w rezerwacie na określonym terenie
pytaj może o więcej @2bajty lub http://www.youtube.com/user/elektromaras
@Mehgods: w dronach używa się GPS + modułu Telemetrii.
Duron 800MHz, 128MB RAM, GeForce 2 MX400
źródło: comment_dp3vo03o0HuBxTeBhVnJCa1J7LRYHYne.jpg
Pobierz