@OldPike: ...okej, i znowu zapytam: na co to komu? rozumiem programować coś na androida, coś na kompa, ale na to male gowienko z wyswietlaczem? Pytam zupełnie serio, chce zrozumieć po co ci to po prostu.
@Davios: rozrywka, przyjemność. Ja przez większość czasu nie miałem nawet wyświetlacza i migałem diodami, przesuwałem bity, spędzałem długie godziny na uruchamianiu programu, który w efekcie miał tylko przyciemniać i rozjaśniać diodę, albo kręcić silniczkiem. Takie hobby. Nawet ciekawsze rzeczy, niż na androida czy kompa można robić, bo to realnie coś robi, a nie tylko wyświetla w okienku na kompie.
@OldPike: Czy masz tą biedną wersję wyświetlacza bez diodki podświetlającej? Jak tak to kupuj drugi:) Dwa razy więcej zabawy. No i pochwal się co jeszcze kupiłeś. Coś ciekawego jakieś sheldy, moduły? Po sesji planuje zrobić jakieś większe zakupy i tak męczę ludzi pytaniami co jeszcze można sobie sprawić.
@juz_tu-bylem: Nie wiedziałem, że jest jakaś lepsza wersja, muszę kupić w takim razie :) Póki co kupiłem tylko najprostsze elementy, potem będę się zastanawiał nad shieldami i modułami. Dam znać. Jak coś zrobisz to wołaj :)
@OldPike: No są takie fancy z różnokolorowym podświetleniem, ja mam niebieski są jeszcze inne.
Ja raczej się bawię niż coś robię mój największy wyczyn to matryca 3x3- ale wylutowana na płytce jako taki małe coś z resztą wrzucam zdjęcie. No i czujnik odległości- też fajny bajer.
@Davios: co prawda nie na arduino ale na avr zrobiłem już kilka urządzeń, które ułatwiają ludziom życie/wspomagają prowadzenie badań (PG Chem)/automatyzują przeróżne rzeczy, które człowiek mógłby zrobić ale szkoda na to czasu/jest to niewygodne/uciążliwe/niemozliwe w rozsądnym czasie.
#arduino #tylkomirko
Ja raczej się bawię niż coś robię mój największy wyczyn to matryca 3x3- ale wylutowana na płytce jako taki małe coś z resztą wrzucam zdjęcie. No i czujnik odległości- też fajny bajer.
Btw @2bajty bardzo fajny pomysł z tym licznikiem do kerbali, aczkolwiek ciężko żeby coś przebiło Twoją mirko-drukarkę.