Aktywne Wpisy
mirko_anonim +2
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Siema.
Czy Wasze #rozowepaski tez wymagają byście robili rzeczy "po ich"?
Moja siedzi w domu na macierzyńskim i wczuwa się w kierownika domu. Ja po powrocie z pracy zwykle chcę spędzić czas z dzieckiem albo jak spi, to coś porobię, co żona chce, by ona mogła polezeć.
Niestety zawsze konczy się to awanturą.
Posprzatałem w łazience? Źle!
Ugotowałem makaron? Źle - za twardy (był miękki, smakowałem)
Ugotowałem kurczaka -
Siema.
Czy Wasze #rozowepaski tez wymagają byście robili rzeczy "po ich"?
Moja siedzi w domu na macierzyńskim i wczuwa się w kierownika domu. Ja po powrocie z pracy zwykle chcę spędzić czas z dzieckiem albo jak spi, to coś porobię, co żona chce, by ona mogła polezeć.
Niestety zawsze konczy się to awanturą.
Posprzatałem w łazience? Źle!
Ugotowałem makaron? Źle - za twardy (był miękki, smakowałem)
Ugotowałem kurczaka -
KRZYSZTOF_DZONG_UN +143
Co jest z tymi p0luskami? Każda dosłownie każda ma teraz jakiś tatuaż najczęściej jakiś gówno listek pod dupą czy na ręcę xDDD ale gówno moda masakra po co one sobie to robią przecież o wiele ładniej wyglądają naturalne kobiety bez brudnopisu na ciele xDDDD
#p0lka #tatuaze #afera #pdk #przegryw #logikarozowychpaskow
#p0lka #tatuaze #afera #pdk #przegryw #logikarozowychpaskow
#pytanie #chemia
http://pl.wikipedia.org/wiki/Magnez
http://pl.wikipedia.org/wiki/Magnes
Z
S
widzisz różnicę?
Komentarz usunięty przez moderatora
Sa atomy takie jak żelazo, kobalt itp ktorych uklad elektronow, ich spiny itp powoduja ze sam atom w sobie generuje pole magnetyczne. Wiec tak, mozliwe ze jeden, pojedynczy atom jest
Pomijam już fakt, że żelazo w erytrocytach nie występuje w stanie wolnym który mógłby być przyciągnięty przez magneS (magnez (Mg) nie jest ferromagnetykiem) a w postaci żelazoporfiryny (hem) - dużego związku organicznego ze związanym centralnie kationem Fe.
Tak samo pastylko magnezu nie zawierają metalicznego magnezu, tylko najczęściej jego sól, (organiczny cytrynian
@fuurikuuri: Wydaje mi się, że miał na myśli właśnie jakieś Magne B6 czy coś ;p
Nie, @Januszysko:?