Wpis z mikrobloga

@jaskowice1: regularnie biorę z TF motywy dla Wordpress'a. Zdarzają się bardzo fajne, są też gorzej zakodowane, ale w gruncie rzeczy jestem zadowolony, klienci też ;)
  • Odpowiedz
@jaskowice1: tanio i dobrze, bywają czasem problemy z uruchomieniem i skonfigurowaniem szablonu na WP, ale jest to do ogarnięcia. Zazwyczaj wystarczy podmienić kilka elementów i masz fajny szablon.
  • Odpowiedz
  • 0
@Dreszczyk: Jestem grafikiem, ale często klientów nie stać na płacenie mi za layout, a potem programiście za kodowanie, więc proponuję im tańszą alternatywę w postaci wdrożenia wordpressa, wraz z zalatwienieniem sprawy serwera, domeny, oraz późniejszą opieką nad stroną.
  • Odpowiedz
@Dreszczyk Wtrącę się w dyskusje.

Zrobienie takiego szablonu to kupa roboty. Swojego czasu jakies 2-3 lata temu z moim byłym wspólnikiem chcieliśmy takie coś ogarnąć :) Po 3 miesiącach miałem prawie gotowy framework ale dalej dużo zostało do zrobienia :D Myślę ze pół roku to rozsądne ramy czasowe.

Czasem nie po co wymyślać koła od nowa, można za 55$ kupić takiego potwora i klepac stronki :P
  • Odpowiedz
@Dreszczyk: Dokładnie tak jak napisał @Rainey.

Kiedyś myślałem też nad współpracą z kumplem, ja miałem trzaskać layouty, on kodować i chcieliśmy sprzedawać to na TF, no ale jak to często bywa, zakończyliśmy współpracę, zanim ją zaczęliśmy ;)
  • Odpowiedz