Wpis z mikrobloga

Mirki, jutro jadę na zakupy, to stwierdziłem, że kupię sobie modem USB. Mam kartę sim z internetem w Orange, póki co jest w tablecie. Transfer 30 gb, więc pewnie starczy na długo. Pytanie brzmi: jaką specyfikacje powininen mieć modem, żeby obsługiwać LTE (podobno Orange teraz ma LTE i podobno ma mi to działać). Widzę na allegro duży rozstrzał cenowy, czy modem za 100 zł da radę? Jest dużo słabszy od takiego za 700 golda?

#pytanie #komputery #lte

PS Wołam @OrangeEkspert, może pomogą :D
  • 4
@Celinka95: orange i lte.... phiii na papierze ;) Nie nastawiałbym się na to za bardzo ;P żeby nie bylo sam jestem JESZCZE klientem orange;p posiadam tel obslugujacy lte i odpowiednia karte ktora tez obsluguje i jest to smiech na sali ten ich zasieg lte;p
@Celinka95: Zasięg sieci możesz monitorować na zasieg-orange.wp.pl Jeżeli chodzi o działanie to zachęcamy do sprawdzenia routerów, korzystając z tego rozwiązania możesz skorzystać z internetu na kilku urządzeniach jednocześnie.
@Celinka95: jak się interesowałem w zeszłym tygodniu to poniżej 250-300zł na modem z LTE ciężko. Jak już kupujesz to zainteresuj się takim mini-routerem z WiFi, u mnie daje sporą różnicę bo mogę położyć go na szafie w jednym kącie domu gdzie mam najlepszy zasięg a siedzieć faktyczne gdzie chce.