Wpis z mikrobloga

@jabol6000: "Drogi pracowniku, poniżej link do anonimowej ankiety. WAŻNE: nie przesyłaj nikomu tego linka, każdy pracownik dostał indywidualny link do anonimowej ankiety."
  • Odpowiedz
@jabol6000: Raz jako nastolatek napisałem w takiej anonimowej o przełożonych, że brygadzista się nie nadaje do roboty i uzasadniłem. No i jakoś po miesiącu ide do brygadzisty i mówię ze musimy porozmawiać, on że ok za godzine, potrzebowałem 2 dni urlopu. Typ przychodzi po godzinie woła na bok i mówi że on wie co pisałem o nim i żebym się nie przejmował, nie ma mi tego za złe bo widzi
  • Odpowiedz
@jabol6000: U mnie w poprzedniej pracyw anonimowych ankietach najlepsze były pytania na start, o dział, staż i wiek, pozwalające na zawężenie to do jednej osoby, przynajmniej w takich małych działach jak mój xD
  • Odpowiedz
@lab_rat: u mnie dali wyniki z podziałem na każdą grupę. To jak u mnie grupa ma 15 to po wynikach na każde pytanie dało się dojść komu co nie pasuje...
Jak masz np. Pytanie dot. zarobków i masz 4, którzy ciągle na nie narzekają i wychodzi 27 procent niezadowolenia...
  • Odpowiedz
  • 2
@jabol6000 U nas dali te małe kolorowe karteczki, 9 osób, 9 różnych kolorów. Skapneliśmy się dopiero jak kierownik miał je w ręce przy omawianiu wyników xD
  • Odpowiedz
Zawsze kłamcie, prawda działa przeciw wam.

@Szczur_w_Koronie: Problem z kłamaniem jest taki że kłamstwa ryją beret kłamcy. Człowiek ocenia innych przez pryzmat swoich doświadczeń. Drugi problem jest taki że kłamcy często myślą że nikt tego nie zauważa, ale to widać (szczególnie co bystrzejsi to wiedzą). Nikt nie zaprasza kłamców do dobrych biznesów i ciekawych przygód, no ale nikt z nas nie wie ile okazji nam przepadło jeśli nigdy nikt nam
  • Odpowiedz
@mr_D:

Nikt nie zaprasza kłamców do dobrych biznesów i ciekawych przygód, no ale nikt z nas nie wie ile okazji nam przepadło jeśli nigdy nikt nam ich nie zaproponował

A kto zaprasza prawdomównego do biznesu? Zara go konkurencja wycycka i po
  • Odpowiedz
@Szczur_w_Koronie: 1. mylisz kłamstwo z gadulstwem. 2. takt to też nie jest kłamstwo.
Zamiast powiedzieć kobiecie że jest piękna, mówisz jej że dla Ciebie jest piękna (no chyba że nie jest, no to nie wiem dlaczego miała by być Twoją kobietą).
Anyway, rozmawiamy o ideach, wiadomo że są odcienie szarości i nikt nie mówi prawdy 100% zawsze. Ale lepiej imho być w 90% prawdomównym, niż w 90% kłamcą jak wspomniane
  • Odpowiedz
  • 0
@Bonwerkz u nas było cyfrowo ale anonimowo. Jeden komputer na którym była odpalona ankieta. Wchodziło się w dowolnej kolejności wypełniało wychodziło.
  • Odpowiedz