jakby ktos potrzebowal to mam troche voucherow na tani internet od Eircom'a w Irlandii. Kontrakt 18 mesiecy, 30 euro za TV+Tel+Net. #irlandia #zagranico
@cienki7: ping 100ms i raz w tygodniu nie działa.. poza tym transfer sprzedawany 8 mb/s lecz osiągalny w ciągu 50% kontraktu to 5.5mbps w pozostałym czasie to 3 lub mniej..
@rzet: widze jestes troche do tylu z informacjami, wiekszosc operatorow korzysta z sieci swiatlowodowej eircoma w tej chwili. chociaz to prawda - kiedys nie bylo rozowo. Na zadupiach (gdzie nie ma efibre), owszem mozesz sie spodziewac 5-8Mbps, ta oferta dotyczy tylko lokacji gdzie efibre jest dostepne.
Jak mowilem, masz przedawnione info. Efibre uruchomione zostalo w pelni w tym roku (i wciaz rozszezaja) - wiem bo dla nich pracuje. Owszem nasz troche racji tez bo fibre to home jest na ograniczonym obszarze, narazie dziala fibre to cabinet wiec liczy sie odleglosc od najblizszego exchange. Nie namawiam nikogo - mam dostep do voucherow to rozdaje :)
pytam, bo chce zrezygnować z tv w UPC i podpisac umowę na żone, aby mieć promocje. tj. przejść na tel+internet za 15€ na 6 miechów a potem 37€ na kolejne 12 miesięcy.
a jakie limit danych? bo mam tv dużo oglądam przez sieć i mam ponad 60GB / miesiąc.
@rzet: nie ma limitu. 30 euro na 18 miechow za net+tel lub 30 euro przez 12 miechow + 40 euro na 6 miechow za net+tel+tv. Jak chcesz to wysle Ci zaproszenie, przeslij imie/nazwisko/email na prv. (pracuje na nocki w tym tygodniu wiec dostaniesz poznym wieczorem/jutro - nie mam VPN w domu to intranetu.
Straszny mają tu internet i brak konkurencji.
Miałem kiedyś eircomm i było jak wyżej. to zamień 8bps na 100mbps
Oni gorsi od naszej telekomuny w latach 90tych
Liczy się ostatni kilometr. Mieszkałem w Dundrum, Dublin 14 - 4 lata temu. Nie ufam tej firmie i tyle.
Pokaż co masz za transfer na speedtest.net ja mam chyba 25mpbs w kontrakcie.. (więcej niż 10 i tak nie potrzeba)
pytam, bo chce zrezygnować z tv w UPC i podpisac umowę na żone, aby mieć promocje. tj. przejść na tel+internet za 15€ na 6 miechów a potem 37€ na kolejne 12 miesięcy.
a jakie limit danych? bo mam tv dużo oglądam przez sieć i mam ponad 60GB / miesiąc.