@smileer: To najem "jednorazowy", na krótki czas i jednorazowym czynszem, tak? Co do punktu drugiego proponowałbym dołączyć spis urządzeń znajdujących się w lokalu z krótkim opisem ewentualnych wad, w jakich się znajdują. Oraz dopisać w jakim celu lokal jest wynajmowany (jaka impreza?).
@Ford_van_Toch: Tak jednorazowy (wesela, komunie itp.), urządzenia są to chłodnie, zamrażarki, że zniszczenie to np. rozbita szyba, ze nie da sie tego nie zauwazyc, drobne otarcia, czy inne nie liczą się, bardziej ten podpunkt dla zasady. Cel jest wymagany? Właśnie nie chcemy celu bo z tego problem powstaje.
@smileer: Nie, nie jest wymagany. Ale wydaje mi się, że z twojego punktu widzenia jest bezpieczniej go określić na wypadek, gdyby kontrahent chciał cię przewalić i chciał korzystać z niego do czegoś innego.
@Ford_van_Toch: np. taka sytuacja. Wynajmujemy lokal w celu zorganizowania wesela. Z tego tytułu przyczepił się Sanepid jakoby to my organizujemy to wesele. WIem że dziwne, ale w Polsce realne (tak było) i właśnie w tym celu ma być bez celu. Wynajmujemy na dzień, dwa lub trzy, teoretycznie zbamy cel i do niego ustalamy stawkę za wynajem, a w praktyce nas to nie obchodzi.
@smileer: Hmm, w takim razie chyba nie umiem udzielić odpowiedzi, bo sam z Sanepidem (i prawem które go dotyczy) nie miałem do czynienia. Tak czy owak określenie celu w umowie nie jest konieczne żeby umowa była ważna i wiązała strony.
Starszy wyznaczył mi zadanie sporządzenia.
http://rybka.y0.pl/UMOWA.pdf
#umowa #prawo #wynajem
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora