Aktywne Wpisy

CalibraTeam +73
Jako ponad 35-letni kawaler zaczynam dostrzegać brak sensu tego wszystkiego. Utkwiłem na stanowisku zwykłego klepacza kodu za 12k zł brutto i nie czeka mnie już żadna ciekawa "kariera" zawodowa. Nie zostanę dobrze opłacanym managerem, prawnikiem, lekarzem. Nie zostanę nawet strażakiem PSP bo praca siedząca już daje się we znaki i jestem fizycznym wrakiem. Nie jestem atrakcyjny finansowo, nie mam perspektyw na lepszą pracę, przekwalifikowanie wiąże się ze zmniejszonym wynagrodzeniem więc to błędne

yaszczur +20
Ponad 20k zł /m-c. w zaledwie kilkanaście godzin.
Jedyne czego nie ogarniam w tego typu wsparciu, to progi finansowe. Moim zdaniem nie powinny być wyższe niż 5zł. Przykładowo: miesieczna subskrypcja za taki Netflix czy HBO to kilkadziesiąt zł za co otrzymuje dostęp do niezliczonej ilości treści, Amazon Prime wychodzi niecałego piątaka miesięcznie umożliwia darmową przesyłkę, dostęp do materiałów video oraz gier.
Tutaj natomiast ktoś będzie skłonny wydać kilkadziesiąt/kilkaset zł za jeden film miesięcznie i
Jedyne czego nie ogarniam w tego typu wsparciu, to progi finansowe. Moim zdaniem nie powinny być wyższe niż 5zł. Przykładowo: miesieczna subskrypcja za taki Netflix czy HBO to kilkadziesiąt zł za co otrzymuje dostęp do niezliczonej ilości treści, Amazon Prime wychodzi niecałego piątaka miesięcznie umożliwia darmową przesyłkę, dostęp do materiałów video oraz gier.
Tutaj natomiast ktoś będzie skłonny wydać kilkadziesiąt/kilkaset zł za jeden film miesięcznie i
źródło: temp_file2943596797277222436
Pobierz![Kieszonkowe PSP [Adam Śmiałek]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/a1ec488d9cb8ce966c2b4a4c653a7428e6dcc5afac1ea2ebeea7fc0487325ba6,q80.jpg)

C--j wie.
Generalnie się zgadzam, ale wydarzenia ostatnich lat nauczyły mnie, że c--j wie xD.
w Polsce rosną realne płace, rośnie dochód rozporządzalny, ale c--j, społeczeństwo biednieje xD
Nawet nie ma co czytać dalej
@Atomic_Cookie: szczególnie w ostatnich 5 latach przy skumulowanej inflacji rzędu 50%, a rzeczywiście o 100% wyższych cenach niż były 6 lat temu o tej porze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@GomiGomi: jak to jaka podstawa wyceny, chłop sobie po prostu wyjął jakąś kwotę z d--y i ot cała wycena xD
@cartman_troll
Kiedy dokładnie zastąpił masło margaryną w koszyku inflacyjnym?
Jest duży rozjazd między tym co mówimy o gospodarce a tym jaka jest nasza prywatna sytuacja, dlatego trzeba sie posługiwać obiektywnymi danymi a nie dowodami anegdotycznymi typu mechanik albo "realna inflacja"
źródło: IMG_2466
Pobierzźródło: IMG_2465
Pobierzdlatego stety niestety proszusamy sie w jakims koszyku, ale na dobra sprawe kazdy z nas ma SWOJA inflacje.... jesli ktos 80% kasy przeznacza na elektornika - to jakos go te ostatnie lata po kiesznei nie wala, ale jak lub wydac na uslugi, resurtacje czy loklane wakacje - no to dostal
ok, ale to jest tag nieruchomosci - na tym sie tutaj skupiamy, ich dostepnopsc wcale sie nie zwieksza wraz ze wzrsotem pensji.... to chyba, tak na oko, znaczy ze sie nie bogace.... a nawet gorzej - bo mieszkanie wyrazone w innych