Wpis z mikrobloga

@oomaster: od miesiąca mam właśnie takiego MPBr jak piszesz (8gb, 256ssd), prawie cały dzień pracuję głównie w PS, na czasami dość ciężkich plikach i jestem bardzo zadowolony. Mam podpięty monitor fullhd 24". Mogę polecić :)
@kessubuk: Podzespoły to nie wszystko ... wyczuwam trola.

@oomaster: Retina jest ładna i efektowna ale użyteczna głównie do obróbki video na wyższym poziomie. WWW wyglądają np. średnio bo większość nie dostosowała jeszcze grafik (więc masz ładną czcionkę i pikselowe grafiki :D).

Jeśli chodzi o rozdzielczość to w zwykłych 13" ma 1280x800, 15" 1440x900 a 17" 1920x1200.
@oomaster: kolory i wyświetlany obraz są przepiękne, barwy są zajebiście nasycone. Póki co sam ekran laptopa pracuje jako wspomagający, a całą pracę wykonuję na dużym. Photoshopa na samym lapku używałem doraźnie kilka razy, nie pracowało się źle (co prawda nie robię rzeczy do druku, więc nie muszę mieć mega obszaru roboczego).

Photoshop w wersji CC jest dobrze dopasowany do retiny, interfejs nie ma żadnej pikselozy. Nie wiem jak starsze wersje.
@kiler129: Po co 16Gb przy szybkim SSD? Ludzie powariowali i myślą że do przeglądania internetu i poczty potrzeba co najmniej 8GB.

@oomaster: Kup Retine ale jak do PS to 15 cali.

@kiler129: z tymi grafikami nie przesadzaj bo w porównaniu do zwykłej 15 wszystko jest pikselozą. Po za tym w retinie można ustawiać wielkość obszaru roboczego jak na starych monitorach kineskopowych bez znacznej utraty jakości.
@yanuncamas: W komputroniku w Gdańsku (Galeria) pracują cioty i robią z klienta idiotę. Wiem ,że na planie im zależy ale bez przesady. TO JEST HIT: Koleś mi powiedział ,że na stronie komputronika nie można zapłacić online! Powiedział tak bo zależało mu ,żebym kupił w stacjonarnym sklepie. Wyszedłem i olałem go. Poczułem ,że #wygralemzycie :-P