Wpis z mikrobloga

#nieruchomosci widzę masę wpisów w stylu "ja od 18 roku życia utrzymuję się sam, ale ciężka praca doprowadziła mnie do własnego mieszkania w wieku 26/27 lat" i jestem ciekaw jak ludzie są wstanie takie coś zrobić
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dlaczegoja321 ja tak zrobiłem, ale żyłem jak ścierwo; moje życie studenckie pod kątem żywienia i wygody trwało do 29 roku życia; zgadnijcie czy polecam; może kupiłem nierucha z niewielkim kredytem, ale za to jestem wypalony życiowo i zawodowo bardziej niż 55-letni ludzie;
  • Odpowiedz
@GomiGomi: mam całkiem podobnie xd ale patrząc jak puchnie kasa na koncie z miesiąca na miesiąc, to jakoś próbuje sobie wytłumaczyć, że było warto xd

Jakbym został na etacie, to bym już wybudowal chatę, a tak to mam firmę, która będzie tylko rosnąć i budować mi chatę
  • Odpowiedz
@dlaczegoja321: pewnie istnieją osoby, które zrobiły to samodzielnie, ale patrząc na statystyki zarobków, samemu można wyciągnąć wnioski, ile takich osób jest. Anegdotycznie: w moim otoczeniu mam 0 (słownie: ZERO) osób, które przed trzydziestką kupiły mieszkanie, a nie miały pomocy starych. Jedni dostali całe mieszkanie, inni wkład, inni dostawali wkład i pomoc finansową przez pierwsze lata pracy (te "pierwsze lata" często trwały ponad dekadę).
  • Odpowiedz