Wpis z mikrobloga

Mam od dawien dawna założone konto w mbanku - takie dla dzieci. W sumie byłbym z niego zadowolony, ale drażni mnie to, że często muszę czekać długo na maila z potwierdzeniem wykonania przelewu (bywa, że nawet do dnia, pewnie zależy między jakimi bankami jest operacja). Druga sprawa to częsty problem z bankomatem bez prowizji. Nie wykluczam w niedalekiej przyszłości robienia zakupów na #aliexpress, a do tego chyba potrzebna jest jakaś specyficzna karta. Co polecicie, jaki bank, aby było jak najtaniej z utrzymaniem?

• 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@onionista: T-mobile Usługi Bankowe dostarczone przez Alior Bank

zamawiasz za darmo kartę walutową USD przez którą robisz bez problemu transakcje na aliexpress

ewentualnie zamawiasz z konta PLN, ale wtedy liczy z kursem około 3,15
  • Odpowiedz
@Mirin: jeżeli doładowujesz konto ze strony banku to dostajesz 20% tego doładowania dodatkowo za free. Czyli np. doładowujesz konto za 50zł, to otrzymujesz dodatkowe 10zł za darmo
  • Odpowiedz
@onionista: Mam takie konto w mbanku też, bo w zasadzie przejście na ekonto nic by mi nie dało dodatkowo. Ja z tego konta jestem bardzo zadowolony, mam normalną kartę płatniczą "Mastercard Debit" i nią płace w sklepach i w internecie, i tylko właściwie za tą kartę płace bo poza tym wszystko za darmo. A za kartę 4zł/mies, chyba że w miesiącu zrobię tą kartą płatności na +100zł (ale internetowe się
  • Odpowiedz
@ortofosforan: W inteligo potwierdzenie jest do pobrania w PDF natychmiast.

Można też zrobić tak, że wysyłam przelew, drukuję potwierdzenie, anuluję przelew i mam potwierdzenie bez przelewu
  • Odpowiedz
@onionista: T-mobile co mnie w-----a: SMS-y z informacją o płatnościach kartą oraz wyciąganiu z bankomatu przychodzą po kilku dniach WTF? w Inteligo przychodziły mi natychmiast zanim zdążyłem schować kartę do portfela. Po za SMS-ami i kolorami strony jest ok ;)
  • Odpowiedz