Aktywne Wpisy

salvador94 +843
W nawiązaniu do tego wpisu i każdego kolejnego w temacie mamy w końcu przełom w sprawie - NFZ złożył zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Czy warto zgłaszać nieprawidłowości? Warto
Warto czekać aż NFZ przeanalizuje sprawę? Warto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#medycznewyludzenia
Czy warto zgłaszać nieprawidłowości? Warto
Warto czekać aż NFZ przeanalizuje sprawę? Warto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#medycznewyludzenia
źródło: temp_file6778559970244183090
Pobierz
alylayl23 +4
przychodze z pytaniem, mam 30 lat pracuje sobie zdalnie w domu u matki od 3 lat.
zarabiam okolo 10-13k netto, praktycznie 80% wyplaty zostaje mi na koncie
na nic ciekawego nie wydaje pieniedzy, mam juz na koncie 140k zlotych oszczednosci, pytanie co mozna z nimi zrobic? co wy byscie zrobili?
na mieszkanie za malo, prace mam dobrze platna ale nie za bardzo pewna zeby ladowac sie w kredyt na mieszkanie
co najlepiej zrobic z takimi
zarabiam okolo 10-13k netto, praktycznie 80% wyplaty zostaje mi na koncie
na nic ciekawego nie wydaje pieniedzy, mam juz na koncie 140k zlotych oszczednosci, pytanie co mozna z nimi zrobic? co wy byscie zrobili?
na mieszkanie za malo, prace mam dobrze platna ale nie za bardzo pewna zeby ladowac sie w kredyt na mieszkanie
co najlepiej zrobic z takimi

Mam MacBooka, mam iPhona, iPada i Apple Watcha. Miałem też AirPodsy i AirPods Max. I właśnie od tych ostatnich trochę zacząłem odchodzić, bo doświadczyłem czegoś niesamowitego i posłuchałem muzyki na słuchawkach Bowers & Willkins. W mgnieniu oka wyprzedałem się z AirPodsów i kupiłem sobie nauszne oraz dokanałowe Bowersy.
Po czasie jestem bardziej niż zadowolony i zaczynam zastanawiać się nad porzuceniem Apple. iPhony już mnie nudzą, nic nie oferują, iPada używam już tylko do konsumpcji multimediów odkąd zmieniłem pracę, Apple Watch zaczyna ustępować klasycznym automatycznym zegarkom. Jedynie MacBook mnie jeszcze trzyma, ale trochę się zawiodłem jakością - komp za ponad 10k a mi się klawiatura wytarła i spacja odbiła na matrycy xD jakiś mocny ThinkPad też mnie kusi.
Czy są tu osoby, które pozostawiły #apple i podzielą się doświadczeniami? Żałowaliście decyzji? Ankieta dla szybkiej odpowiedzi.
#iphone #macbook
Zostawić ekosystem Apple?
https://thinkapple.pl/2025/03/08/apple-intelligence-w-polsce-iphone-ios-18-4/amp/
a tak serio to co Ci da rezygnacja z Apple po za frustracją i nowymi problemami? Android od Google, czy Windows od Microsoftu? jaki w tym sens. Według mnie lepiej po prostu zostawić sobie iPhone i Maca, bo to dwa świetnie działające ze sobą urządzenia. Cała reszta do piachu.