Aktywne Wpisy

mikorys +8
Miraski potrzebuję pomocy, poznałem różową i ona nie gra w gry ale powiedziała, że ze mną z chęcią zagra o ile ją nauczę, potrzebuję porady jaka gra byłaby najlepsza na coopa, dla osoby która nigdy nie trzymała w ręce pada, tak żeby próg wejscia był niski.
Takie IT takes two raczej odpada bo jednak w niektórych miejsch trzeba mieć lekkiego skill. Myślałem nad jakimś mario ale w sumie to nie wiem.
Mam
Takie IT takes two raczej odpada bo jednak w niektórych miejsch trzeba mieć lekkiego skill. Myślałem nad jakimś mario ale w sumie to nie wiem.
Mam

Gordoniasty +59
Czy to nie jest k---a odrobine za wiele? #zalesie
źródło: temp_file815569782941353688
Pobierz

Otóż jakiś czas temu powstał nowy projekt Patchcoin, który bardzo przypomina PPC z tą różnicą, że zasady mają być bardzo podobne jak w BTC, czyli maksymalna liczba to 21 mln i takie tam. Z tą różnicą, że w pełni oparte na PoS. Czyli nagroda za wydobyty blok będzie powiązana z liczbą bloków + opłatami (o ile dobrze zrozumiałem)
A ze względu, że nie ma PoW to odbywa się airdrop, który jest powiązany z portfelami peercoina. Czyli jeśli gdzieś macie jakieś peercoiny na portfelach to możecie sobie zrobić Claim tej kryptowaluty poprzez podpisanie wiadomości swoim kluczem prywatnym z portfela PPC.
Czy będzie coś warta? nie wiem i mam trochę wątpliwości gdyż jest już tyle poważniejszych projektów niż BTC, które mają problem się przebić, że klon BTC oparty na PoS wydaje mi się małą innowacją, ale jeśli wypali to może coś z tego będzie. Ryzyka nie ma, a zysk może być.
Tutaj wykres airdropa, który się obecnie odbywa, jak widać już jakiś czas trwa i tylko 15% PPC zostało wykorzystane. Pewnie reszta zalega na giełdach i została pogubiona, albo ludzi mają na portfelach ale nie wiedzą o tym airdrop.
https://patchcoin.github.io/claims-made/
#kryptowaluty