Wpis z mikrobloga

Nie będzie dużym nadużyciem, jeśli pokusimy się o tezę, że wczorajszy mecz Projektu z Olsztynem był najlepszym meczem indywidualnym Tobiasa Branda w tym sezonie. Wyczyny Niemca w obronie były tak skuteczne i widowiskowe, że zasłużyły nawet na osobny wpis na kanale Polsatsport.pl na Facebooku (tutaj link wideo). Myślę, że akcja z udziałem objawienia ubiegłego sezonu spokojnie może kandydować do najlepszej akcji kolejki.

Nie da się też ukryć, że Brand w tym sezonie zbyt wiele w barwach Projektu nie pograł. Arcyciekawy jestem dwóch rzeczy:
1) jak niemiecki przyjmujący radziłby sobie u boku Wilfredo Leona w LUK-u gdyby pozostał po poprzednim bardzo udanym sezonie
2) jak Brand poradzi sobie ponownie jako główny przyjmujący, tym razem w Treflu Gdańsk, gdzie będzie grał w najbliższym sezonie 25/26

U boku Branda potwierdzeni Orczyk i Sobański. Nie wiem, czy ktoś jeszcze na przyjęciu. Mówi się też o powrocie do gry Piotra Nowakowskiego właśnie w Treflu. Moim skromnym zdaniem Trefl będzie stać na lepszy wynik niż w tym sezonie. Oczywiście sporo będzie zależało od dyspozycji Nasewicza, chyba aktualnie największego polskiego talentu na pozycji atakującego.

#siatkowka
grzesix2 - Nie będzie dużym nadużyciem, jeśli pokusimy się o tezę, że wczorajszy mecz...

źródło: Screenshot_1

Pobierz
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach