@janplasterek nie mówię że to coś złego, ale chciałbym umieć sobie dawkować, na przykład po odcinku czy dwa dziennie i mam rozrywkę na parę tygodni a tak 3-4 dni i po robocie.
@Tippler spróbuj na przykład AHS. Fajnie się ogląda i każdy sezon o czymś innym. Muszę sobie odświeżyć bo skoczyłem chyba na czwartym sezonie. Jeżeli to też będzie za ciężkie to polecam Black Mirror ;)
@kureci_paratko: AHS obejrzałem bodajże kilka odcinków, ale dawno temu i nic nie pamiętam xd żadnego sezonu raczej nie skończyłem. Nie mam nic do horrorów, ale zdecydowana większość wygląda kiczowato, jakieś jump scary, potwory etc. Jak tu z tym jest? Natomiast Black Mirror spoko wspominam. Ale tak gdzieś w 5 sezonie odcinki zaczynały mnie nudzić i chyba nie skończyłem. Widzę, że jeszcze 6 sezon jest. Może nadrobię, ale oceny już takie
@Tippler no ja skończyłem na sezonie o muzeum? I tych nawiązaniach do poprzednich części. AHS jest fajnym serialem psychologicznym i z ciekawym podejściem. Krótkie odcinki, całość przedstawiona w okolicy 10 odcinków i każdy sezon to niezależna od siebie historia. Tutaj mnie właśnie zaskoczyło budowanie sytuacji i to, że horror w nazwie nie określa gatunku jakim jest ten serial. Jeżeli po 3 odcinkach ci się spodoba, spróbuj inny sezon. Nie wszystkie mi
@kureci_paratko Ja najczęściej odpuszczam po 1 odcinku xd ale w sumie brzmi to interesująco, więc na pewno sprawdzę jeszcze raz. Teraz męczę Twin Peaks. Niby jest git, ale ugrzązłem w połowie drugiego sezonu i nie mam motywacji żeby to dokończyć.
@Tippler no ja raczej lubię krótkie seriale. Oglądam, jestem zadowolony i po kilku miesiącach lub latach o nich zapominam. Bardzo mi się podobał Arn. Później widziałem wersję pełnometrażową... I niestety to nie to samo. No, ale to starszy serial i pewnie Ci nie podejdzie.
@kureci_paratko Mi raczej te najnowsze nie podchodzą. Twin Peaks jest z 1990 i lubię ten klimat, tylko żeby jeszcze chciało się obejrzeć całość. Losty mają bodajże 121 odcinków i chyba jedyny taki długi serial, który mi tak gładko poszedł. A tak to ciężko znaleźć coś co skończyłem, nawet jak jest krótkie. Co do Arn, to raczej nie moja bajka, ale stary nie jest.
@Tippler no ja skończyłem na sezonie o muzeum? I tych nawiązaniach do poprzednich części. AHS jest fajnym serialem psychologicznym i z ciekawym podejściem. Krótkie odcinki, całość przedstawiona w okolicy 10 odcinków i każdy sezon to niezależna od siebie historia. Tutaj mnie właśnie zaskoczyło budowanie sytuacji i to, że horror w nazwie nie określa gatunku jakim jest ten serial. Jeżeli po 3 odcinkach ci się spodoba, spróbuj inny sezon. Nie
Bardzo mi się podobał Arn. Później widziałem wersję pełnometrażową... I niestety to nie to samo. No, ale to starszy serial i pewnie Ci nie podejdzie.
Na netflix i max nie ma.