Wpis z mikrobloga

@szpongiel:

Tymczasem problem dysbiozy w populacji narasta, podczas dopiero zaczynamy sobie powoli zdawać sprawę jak istotny dla naszego zdrowia jest mikrobiom (czyt. flora bakteryjna).


Masz rację. Ważny to za słabe słowo. Jest prawdopodobnie najważniejszy dla ludzkiego zdrowia. Chór mikrobów jelitowych dyktuje nasze zdrowie i samopoczucie. Ta gałąź medycyny jeszcze raczkuje i dopiero teraz, po tylu latach rozwoju medycyny zaczynamy leczyć nie skutek, a przyczyny chorób, które jak się okazuje leżą
  • Odpowiedz
@KrolWlosowzNosa zwyczajnie nie przeceniam własnej percepcji nad badania profesjonalistów, ale to wymaga rzeczywiście pewnej dojrzałości i krytycznego podejścia do siebie więc chyba nie podejmę się próby parafrazowania tego co napisałem wyżej tylko po to żebyś to zrozumiał, bo raczej nic to nie zmieni. I nie, „woskowina” nie jest trująca, to kolejna głupota która powtarzasz bog tylko wie z jakiego powodu, bo badań strzelam że na ten temat nie robiłeś które by
  • Odpowiedz
@KrolWlosowzNosa: ale klienci nie chca "niepowtarzalnego smaku", mleko ma miec dlugi termin przydatnosci, być w 100% bezpieczne i nadawac sie do kawy i wypiekow, a nie zajezdżać smrodem i kiszonką w smaku. jak ktos chce produkty, ktore powstaja z bakterii mlekowych to kupuje dedykowane produkty jak kefir, zsiadle mleko, sery itd. jestes w niszy, wiekszosci taki produkt nie interesuje, wiec pozostaje szukac kontaktow na farmach, albo samemu pasac krowę.
  • Odpowiedz
@ZydowskiPianista: no faktycznie chłopek roztropek, który woli własne jabłko, które zerwane zgnije po dwóch tygodniach, od owocu, który moze leżeć kilka miesięcy. Ponadto nigdzie nie wspomnialem, ze woskowanie jest z szkodliwe, nigdzie nie napisalem, ze UHT jest złe, to znowu projekcja.
Chciałabym tylko żebyś zauważył, ze te i inne procesy nie służą w najmniejszym stopniu temu żebyś jadł zdrowiej, a temu aby zyski w obrocie spożywczym były możliwie wysokie, a
  • Odpowiedz
szury jak Kudliński


@SonidoStark: @Krzysztof53647: Kudliński to generalnie nie był zły człowiek, to był taki typowy Romek Zaklinacz Byków tylko zatrzymany technologicznie we wczesnym PRLu. Nie można powiedzić, że nie przekazał żadnej cennej wiedzy, alternatywy na różne sytuacje, propagowania takiego prezornego myślenia. Normalnie gadał z ludźmi ze wszystkich mediów.

Dopiero potem zakręcili się wokół niego jakieś podejrzane typki i zaczął w kółko p-------ć jak nie o żydach to
  • Odpowiedz