Wpis z mikrobloga

2729 - 2 = 2727

Terry Pratchett "Kolor Magii"

Pierwsza moja książka Pratchetta. Bardzo fajnie się czyta. Książka też w porządku. Najbardziej podobał mi się Bagaż oraz Śmierć. Oceniam ją na 4/5.

Andrzej Sapkowski "Ostatnie Życzenie"

Postanowiłem się wziąć za wiedźmina zamiast kończyć cykl o Rincewindzie. Tego mi było trzeba. Choć "Kolor Magii" był książką dobrą, to jednak "Ostatnie Życzenie" pochłonęło mnie bez reszty. Świetne dialogi, wciągająca postać samego Geralta, jak i owiane tajemnicą retrospekcje. Oceniam na 5/5. Czytanie kwestii wiedzmina głosem Rozenka tworzy niesamowity klimat. Czytam ze względu na wychwalanie Sapkowskiego wszechobecne oraz dlatego, że spodobał mi się klimat grając w Wiedźmina 2. Po zakończeniu całej sagi wezmę się właśnie za ponowne przechodzenie gier.

Wrzucam ładną okładkę do obrazka. :)

#ksiazki #bookmeter
Elkoss - 2729 - 2 = 2727

Terry Pratchett "Kolor Magii"

Pierwsza moja książka Pratch...

źródło: comment_TG8LuvEqQNriQtuohfIoaED05ApbwwKs.jpg

Pobierz
  • 5
@Elkoss: Bo trochę się przeplatają. Generalnie na początku przeczytałem cały cykl o Rincewindzie i kilka książek o Śmierci, potem zacząłem czytać wszystko od początku po kolei i jakoś tak lepiej się czytało. Oczywiście nie zmuszaj się jak Ci któryś cykl nie podpasuje, sam dałem radę przeczytać niecałe 2 książki o Wiedźmach.