Wpis z mikrobloga

był tutaj jakiś dobry przepis na grochówkę, naszło mnie z nienacka...wolę zapytać zanim się zabiorę bo kucharz ze mnie żaden :) ale jak jest opisowo wytłumaczone wszystko to jestem szefem kuchni.

#gotujzwykopem #malyglod
  • 10
  • Odpowiedz
@Shewie: Szklankę grochu łuskanego trzeba namoczyć przynajmniej 4 godziny, najlepiej 8. W garnku ugotować bulion na dowolnej kości lub mięsie, marchewce, korzeniu pietruszki, kawałku selera, liściu laurowym, kilku ziarnkach ziela angielskiego i łyżeczce soli. Na gazie lekko przypalić małą cebulkę i wrzucić do zupy. Kiedy mięso odda smak należy je wyjąć, wrzucić groch i gotować niemalże do miękkości (15-30 minut), dodając w międzyczasie drobno pokrojone ziemniaki (jak kto lubi, można i
  • Odpowiedz
@kayleigh1507: zastanawiam się jak bardzo jestem głodny, Może zostawie sobie ten przepis na weekend bo dzisiaj to już mi się nie chce, zwlaszcza ze bardzo demotywująco wplynął na mnie pierwszy wers :D
  • Odpowiedz