Wpis z mikrobloga

@Zenit_b: Potrzebujesz płyty głównej z dwoma gniazdami PCIe x16. Do tego musisz mieć odpowiedni zasilacz, który uciągnie dwie karty. Płyta musi wspierać SLI (NVIDIA) lub CrossFire (AMD).
  • Odpowiedz
  • 0
@nexe: mam z590 pro wifi od msi i chciałem do swojej quadro m6000 dołożyć jeszcze k80 ale plyta obsługuje jedynie crossfire czy to znaczy że nie da rady dorzucić 2 gpu czy mogę ale to musi być amd?
  • Odpowiedz
@Zenit_b: Jeśli nie zamierzasz używać kart w grach w trybie „łączonym” (a na Quadro i Tesli raczej tego i tak nie planujesz), to brak SLI na płycie w niczym nie przeszkadza. Możesz podłączyć K80 i nie musi to być karta AMD. Płyta główna obsłuży je bez problemu. CrossFire na płycie oznacza, że wspiera łączenie kart AMD w jeden układ do gier, ale nie blokuje korzystania z różnych GPU do innych
  • Odpowiedz
  • 0
@nexe: obliczenia i modelowanie 3d, podłączyłem dziś do zestawu na próbę k2000 ze starego kompa i nie szło, jak jedna działała to drugiej wywalało błąd 43 :/ a akurat trafiłem okazję na k80 i przydałoby się przy kolejnych zleceniach
  • Odpowiedz
obliczenia i modelowanie 3d, podłączyłem dziś do zestawu na próbę k2000 ze starego kompa i nie szło, jak jedna działała to drugiej wywalało błąd 43 :/ a akurat trafiłem okazję na k80 i przydałoby się przy kolejnych zleceniach

@Zenit_b: Windows i problem z błąd 43

Wyłącz funkcję Secure Boot w BIOS-ie: Niektóre starsze karty, takie jak Tesla K80, mogą mieć problemy z Secure Boot włączonym w systemie. Czasami przestawienie kart
  • Odpowiedz