Wpis z mikrobloga

@vervurax: "Didżej lub DJ, dyskdżokej (ang. Disc Jockey – Dee Jay) – osoba zajmująca się dobieraniem oraz odtwarzaniem i miksowaniem muzyki na żywo w celu rozbawienia publiczności." ~Wikipedia
  • Odpowiedz
@to_jest_chyba_kurcze_zart: Moze dodasz reszte opisu

"DJ najczęściej stara się stworzyć płynność muzyczną w swoim występie, łącząc ze sobą różne utwory muzyczne, a nawet dodając efekty dźwiękowe, sample, utwory typu acapella. DJ-e turntabliści posługują się także skreczem.

Niektórzy DJ-e podczas swoich występów prezentują utwory wraz z udziałem wokalistów lub z grą na instrumentach, takich jak np. syntezator, saksofon. Podczas pracy DJ może być też wspomagany przez MC, który utrzymuje kontakt z
  • Odpowiedz
@let_it_be: Guetta się wypalił, z tym się zgodzę. Ale nie można powiedzieć, że to jest jakiś śmieszny grajek. On dla muzyki EDM zrobił strasznie dużo. Nie teraz, nie w ciągu ostatnich 5 lat ale jeszcze w czasach, gdy ta muzyka raczkowała. On ją rozpromował (a może raczej miał duży udział w promocji).

Tak, grał z gotowców. Tak, wiele utworów robili mu ghost-producenci (w sumie teraz nadal robią). Tak, poszedł mocno
  • Odpowiedz
@marsellus1: napisz gdzie wrzuciłem wszystkich do jednego wora. Są c-----i zjeboartyści i są zajebiście artyści zawsze tak było, jest i będzie.

Jednak jak ktoś mi mówi że raperzy to są poeci dzisiejszych czasów a didżeje to są kompozytorzy dzisiejszych czasów to ja nie chcę żyć w dziejszych czasach.
  • Odpowiedz
@Czipsu: od razu prostuje, ze nie mam na myśli jego utworów lecących w esce i temu podobnych. Miałem okazje być na dwoch jego występach i posłuchać kilka setów, nie przekonał mnie w ogóle.
  • Odpowiedz