Wpis z mikrobloga

Bążur( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jak pewnie wiecie to jestem tym mireczkiem-jutuberem, który nie tylko jest tutaj ponad 8 lat, ale też kopie, śledzi i tworzy coś na youtube. I dumnie za każdym razem powtarza, że jest wykopkiem, tu nie tylko mam swoje początki, ale również i stąd dużo ludzi mnie kojarzy, nawet z gitowskiego tagu fame. Dlatego też na live nieraz przeglądam tag czy cały wykop i pozdrawiam mireczków.

W czerwcu 2023 zacząłem zbierać informacje odnośnie influencerów, którzy brali udział w promowaniu oszustw, tudzież sami oszukiwali swoich widzów. Nawet ten wpis z pomocą w kopaniu tego tematu skierowałem do was, a sporo informacji dostałem wtedy też w wiadomości - wszystko zapisałem, shoty pobrałem, sprawy również rozpisałem i schowałem do folderu. 23 czerwca 2023 roku rozmawiałem z człowiekiem, który jako pierwszy nie tylko w Polsce, ale i na świecie tworzył osławione strony z gamblingiem wykorzystującym platformę Valve, a w zasadzie jej grę Counter-Strike Global Offensive. Potem pojawiła się Pandora, ja w podobnym okresie nie dość, że chorowałem, to jeszcze miałem problemy rodzinne w związku ze stanem zdrowia jednego z członków, a dodatkowo nie chciałem być kojarzony jako ten, co na tragedii w postaci pandemii się promuje ze swoimi materiałami, a więc porzuciłem materiał i pozostał on w skarbcu wiedzy.

Potem wyszło info zakulisowe, że Konopskyy tworzy swój materiał, tudzież też zaproponowałem, że przekaże mu wszystkie moje informacje. Nie chciałem z tego splendoru. Kręgosłup moralny to coś, co mimo wszystko posiadam i nie, nie jest on z plasteliny. Chciałem mu to przekazać, bo wyrabiałem plakietkę dziennikarską, zacząłem pracę (ponownie) w jednym z czasopism kryminalnych plus skupiłem się tylko na swoich treściach, stricte skoncentrowanych na sprawach kryminalnych.

Mimo wszystko stwierdziłem, że skoro temat jest gorący i fajnie tłumaczy, że to zjawisko może i jest LEGALNE (jeszcze), ale kompletnie nie jest MORALNE, a moralność to dziś skarb większy, niż złoty pociąg. Stwierdziłem, że wrzucę materiał archiwalny z tej rozmowy. Rozmowa jest nagrywana longiem, nie ma w niej cięć, to surowy materiał, który miał posłużyć do tworzenia dokumentu o zjawisku "Mafii w Internecie". Człowiek, z którym rozmawiałem i który sygnuje się pseudonimem "Jerry" to była kiedyś gruba ryba, jeżeli chodzi o gambling.

W materiale opowiedział on o zjawisku gamblingu, rozwinął aspekty techniczne funkcjonowania tego typu stron, ukazał techniki manipulacji, wskazał, jak właściciele stron oszukiwali swoich widzów oraz ukazał swoje zarobki przez 3 lata działalności w tej branży.

Nie poruszyliśmy wielu wątków, ale nic straconego. Do dnia dzisiejszego mam z nim kontakt i zawsze mogę ponownie zapytać go o inne kwestie, zważywszy, że wiele się zmieniło przez ten czas, chociażby zamknięto KeyDropa, "wielkie wygrane" twórców czy final-boss materiał Konopa. Zostawiam wam link do znaleziska. Domyślam się, że mnie zjecie, w końcu materiał nie jest w pełni profesjonalny, ale zrozumcie, ze byłem przed kolegium dziennikarskim, dopiero "lizałem się" z tym tematem, dziś to już nieco inny poziome i zapewne inaczej przeprowadziłbym te rozmowę.

Link do znaleziska:
https://wykop.pl/link/7571775/wlasciciel-strony-z-hazardem-wyjawia-prawde-jak-dziala-ta-machina

#famemma #youtube
Kryminopedia_YT - Bążur( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jak pewnie wiecie to jestem tym mireczkiem-jutube...
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kryminopedia_YT: Oskarek głośno krzyczy scum, oszustwo, ale poza zbiorem manipulacji nie przedstawił żadnego dowodu, że tak było z KeyDropem.
Dużo gadania i mało treści.

On nawet nie przeczytał raportów dotyczących uzależnień na które się powołuje.
  • Odpowiedz