Wpis z mikrobloga

@Gorasul: tylko nie przesmaż, bo taki kapeć słaby. Jak ci potrzebna wątróbka w diecie to spróbuj baraniej, ale nie wiem gdzie u nas dostać w sumie ;d
  • Odpowiedz
#!$%@?łe, udało się! Zjadłem i nie zwróciłem, ale było blisko ( ͡° ͜ʖ ͡°) .

Zrobiłem w najprostszy możliwy sposób, czyli:

Wrzuciłem na rozgrzane 50g smalcu pokrojoną wątróbkę 250g. Podsmażyłem z 5 min. i zmniejszyłem ogień. Wrzuciłem pokrojoną dużą cebulę. Smażyłem z co najmniej 10 min. Popieprzyłem a na końcu dodałem
Gorasul - #!$%@?łe, udało się! Zjadłem i nie zwróciłem, ale było blisko ( ͡° ͜ʖ ͡°) ....

źródło: comment_mfLy6sMVAVAYVAuSckDlGdOrQC4VoaVi.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Gorasul:

czemu barania?


W sumie smak ten sam, jeżeli ci wieprzowa nie podchodzi, to nie ma o czym mówić. Ja lubię wątróbkę ogólnie, a barania jest szlachetniejsza i delikatniejsza w smaku.
  • Odpowiedz