Aktywne Wpisy
jankesdoido69 +17

Umówiłam się na randke z #tinder ,pojechałam do miasta w którym moja przyjaciółka udostępniła mi mieszkanie na wtorek, zaprosiłam go przyjechał obejrzeliśmy film, były całusy, wino i tyle ja usnęłam on też budzę się i jego nie ma od razu zadzwoniłam do niego gdzie jest nie odebrał tylko napisał SMS że ząb go bolał i pojechał na ostry dyżur, nie odprowadził mnie nawet na pociąg nie zjedliśmy razem śniadania, a
@micz258: można a nawet lepiej bo ewentualna wilgoć ma łatwiej z odparowaniem, nawet piankę natryskują bezpośrednio na folię bez deskowania choć z autopsji wiem że wtedy ją potrafi rozprężąć do góry i ograniczyć albo całkiem zamknąć przestrzeń wentylacyjną pod łatami
@darek-jg: No właśnie z tego co widzę to nie. O ile przy między pierwszymi dwoma krokwiami tak, ale to dlatego że pod deskowanie jest jakaś listwa po prawej stronie. Przy następnych mi się wydaje że nie, bo dociskają do końca. Zresztą nie jest to zabezpieczone żadnym sznurowaniem ani niczym żeby nie doszło do końca.
Pytanie - a jak to
@Wegrzynski: płyta jest zabezpieczona folią aluminiową ale przykręcasz ją wkrętami które już naruszają folię i trochę tego powietrza z para tam może przechodzić
@darek-jg: Międzykrokwiowo chyba nie stosuje się wkrętów, bo pianka niskoprężna wystarczy, nie?
Rozmawiałem z moim kierownikiem budowy, mówi że do płyt PIR międzykrokwiowo nie widzi potrzeby, bo PIR jest paroszczelny, od góry mam deskowanie z papą więc tam wilgoć się nie będzie kondensować bo tam wilgość się ogóle