@Harry_Callahan przez przylbice masz widzieć tylko łuk z jeziorkiem, jak nie masz doświadczenia to się często będziesz zatrzymywać i sprawdzać. Niestety trzeba ładnych parę metrów spawów porobić żeby się wyrobić więc jak mówił Aldo Rain "Practice"
@Harry_Callahan: Pytanie, czy nie wziąłeś jakiejś DIN14, a Wystarczyłaby DIN 11 i widziałbyś połowę więcej. Niestety, ale jak nie masz kogoś, kto CI wytłumaczy podstawy, to będzie cholernie ciężko.
@Harry_Callahan: raz raczej elektroniczna dobra przyłbica, a samo miejsce spawania reflektorem można doświetlić, ja mam halogen LED 50W, to maska się ściemnia przed spawaniem :)
@Zielony34: Ano dziadku, c--j mnie to interesuje że się zatrzymałeś mentalnie i umysłowo w 19 wieku. To coś jak zegarek elektroniczny. Teraz już wiesz?
#spawanie
( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Harry_Callahan: Masz złą przełbicę albo tekturki ochronnej nie zdjąłeś.
Trzeba se były kupić samosciemniajaca i do tego porządne oświetlenie miejsca
@Harry_Callahan: A która mądra książka tak mówi? xD Jaka średnica elektrody? Dobrze masz plus z minusem podłączone w spawarce? ( ͡º ͜ʖ͡º)
@KollA:
@Zielony34: Ano dziadku, c--j mnie to interesuje że się zatrzymałeś mentalnie i umysłowo w 19 wieku. To coś jak zegarek elektroniczny. Teraz już wiesz?