@szynszyla2018: sprawdź formatowanie, pewnie jest jako tekst i dlatego nie liczy formuły tylko ją zostawia. Zmień na ogólne lub liczbowe, wpisz na nowo formułę i powinno być ok
@Kotgrazynka: formatowanie komórki nie ma wpływu na to czy formuła się liczy @szynszyla2018 Jeżeli nie masz apostrofu przed znakiem równości to sprawdź czy masz włączone automatyczne przeliczanie formuł. Jak klikniesz shift+F9 to działa?
@Limonene: ciut się zmieniło. Musiałam zmienić na ogólne ( te liczone max średnie itp) . Najchętniej bym zmieniła liczone wartości na same WARTOŚCI. Mam je jako tekstowe ponieważ wyrzucało mi daty więc żeby nie wysralo mi znów błędów boje się dać znowu na ogólne.
@Limonene: oczywiście, że ma. Źle napisałam formatowanie, mając na myśli format. Jeśli jest ustawiony na tekst to formuła się nie liczy, tylko zostanie w wersji tekstu tak jak @brak_nicku napisał :)
@Limonene: nie bardzo wierzę, żeby w jakiejkolwiek wersji Excela mogło się to zmienić. Oczywiście ważna jest kolejność - najpierw format, potem zawartość, a nie na odwrót.
@szynszyla2018 Jeżeli nie masz apostrofu przed znakiem równości to sprawdź czy masz włączone automatyczne przeliczanie formuł. Jak klikniesz shift+F9 to działa?
Tak jakby
Mam jako tekstowe
@Limonene: zmień format komórki na tekstowy, wpisz w nią jakąkolwiek formułę i zmienisz zdanie