Wpis z mikrobloga

Nie ma wątpliwości, że żyjemy w symulacji. Dwa tygodnie temu Kamil Grosicki strzelał dwa gole i dał asystę dla Borussi Dortmund dowodzonej przez Jürgena Kloppa, a teraz Wojtek Szczęsny dołącza do Barcelony na zasadzie wolnego transferu.

Mało? W Barcelonie od poniedziałku grać będzie więcej Polaków niż Brazylijczyków ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#mecz #ciekawostki #heheszki #pilkanozna #fcbarcelona
Kismeth - Nie ma wątpliwości, że żyjemy w symulacji. Dwa tygodnie temu Kamil Grosicki...

źródło: 1000053685

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kismeth: Polska na Euro 2016. To też była symulacja. Grupa bez porażki. Kapustka niczym młody Rooney na Euro 2004 turniej życia. Każdy element dopracowany. Pazdan gra na 500 % normy. Szwajcarzy po karnych do tyłu. Teksty-finał jest nasz. W 1/2 Walia. Złoto może nie, ale srebro na szyjach będzie itd. Mecz gdzie jest dobrze i było mega blisko z Portugalią. Czasami kopciuszek idąc na sylwestra wychodzi z największym macho na
  • Odpowiedz
@Sylwiusz89: przepraszam, ale muszę zniszczyć Twoje wspomnienia. Polska na Euro 2016 to była pierwsza połowa i obrona Częstochowy. Nawet w meczu z Ukrainą Jarmolenko woził Polaków jak g---o w taczce.
  • Odpowiedz
@kishibashi: A zapytam inaczej: czy oglądałeś finał LM BVB-Real? Ile dobrych minut Realu naliczyłeś? Z 10? Wynik. Wynik. Piłki nie kaleczyli. Dla mnie mylisz z MŚ Cześka, ale każdy ma swoją ocenę. Ja tam tak dobrze grającego Pazdana nie widziałem, a powiem lepsze, co sobotę w tamtym sezonie oglądałem około 10-11 spotkań na YT Wieczystej i nie wierzyłem, że ten chłop kiedyś CR7 był w stanie zatrzymać, jak tyle strat,
  • Odpowiedz
@Sylwiusz89: no właśnie rzecz w tym, że kaleczyli. To jest coś co nam nie wychodzi - brak precyzyjnych podań, brak kontroli, panika i to widać. Wiem, że liczy się wynik. Ale nikt nie będzie mnie oszukiwał o jakiejś pięknej grze. Karne ze Szwajcarią pokazują, że było to wymęczone. Repra z 2016 opisywana jest jakby to była ekipa dominatorów, a takiego kłamstwa zaakceptować nie można.
  • Odpowiedz
@kishibashi: A zapytam inaczej: kadra Górskiego grała przekonywająco dla ciebie czy nie? Grali mega wolno np. Szybcy skrzydłowi to były wyjątki na cały futbol tamtych lat. Takie argumenty np. ja znajdę. Ale pytam z ciekawości, bo interesuję mi, czy tak trudno dogodzić ambicjom co masz i oczekujesz od drużyny narodowej czy masz jakiś wzór zespołu? Tak jak niektórzy mają wzór kobiety typu Kaśka Em z UK z 1997 roku, Cindy
  • Odpowiedz
@Sylwiusz89: nie oglądałem kadry Górskiego, bo pierwszy mundial jaki oglądałem z Polską to 2002 rok. Oczekujesz ode mnie, że będę się podniecał gdy zespół nie gra kompromitująco, bo oczywiście nie mogę podać za wzór Francji czy Hiszpanii, bo to nie ta liga. Mógłbym podać Iran z 2018 albo Maroko 2022, bo to bliżej naszej rzeczywistości... Tylko na tym polega problem, że Polskę można oceniać pozytywnie dopiero po założeniu, że to
  • Odpowiedz
@kishibashi: Ja nic nie oczekuję. Ja oglądałem archiwalne mecze Polaków Górskiego z MŚ. Polsat Sport puszczał. Było wiele - tamtej kadry. Nawet gol Laty z Brazylią świadczył wręcz o słabości obrony przeciwnika. Nie znajdziemy wspólnego języka, ale dzięki za dyskusję;)
  • Odpowiedz