Wpis z mikrobloga

#wanna #dom

Mirki, jakie marki produkują dobre wanny? Szukam 170x70 aby miała dół dosyć szeroki, ale tyle tego jest, że sam nie wiem...
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kurazjajami: Excellent :)
Niestety nie jestem zbyt obiektywny z takim stwierdzeniem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Tutaj się kiedyś rozpisałem trochę więcej na temat wanien, akurat przy używaniu wanny jako prysznic i z czego wynika cena wanny.
https://wykop.pl/wpis/75303795/czolem-mirki-jestem-w-trakcie-wykanczania-mieszkan

Od razu ostrzegę Cię, że różnie producenci mierzą wymiary, więc jak Ci dwóch producentów poda załóżmy 500 mm szerokości na dnie to może wcale nie znaczyć, że są takie
  • Odpowiedz
  • 0
@Nubzor: Dzięki, spodobała mi się jedna wanna od excellenta, ale jest takie info: Bateria ścienna, minimalna długość wylewki: 20 cm

Moja ma 17 cm, więc nie przejdzie to? Przecież widać, że wylewka będzie sięgać poza ranty wanny...?
kurazjajami - @Nubzor: Dzięki, spodobała mi się jedna wanna od excellenta, ale jest t...

źródło: dasd

Pobierz
  • Odpowiedz
@kurazjajami: ja też nie rozumiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Obstawiam, że liczyli to biorąc pod uwagę umiejscowienie wylewki przy korku, gdzie spad jest nieco inny a nie np. z boku wanny.

Generalnie idea jest taka, żeby woda nie lała się po rancie wanny, a do jej środka. Z drugiej strony nie wydaje mi się, żeby 17 cm wylewki nie wystarczyło, żeby przejść od ściany nad rantem
  • Odpowiedz
@kurazjajami: Praktycznie każda wanna na rynku ma taką samą / zbliżoną geometrię odpływu bo wynika to z normy produktowej. Syfon zwykle nie pasuje tylko ze względu na długość rurki między przelewem a odpływem, ale tutaj masz rurkę którą da się rozciągnąć - nie będzie problemu.
  • Odpowiedz