Wpis z mikrobloga

#prawackalogika #wykopfejs #neuropa

Ej ja naprawdę nie rozumiem dlaczego prawicowcy tak bardzo nie lubią muzułmanów.

Przecież tacy islamscy fundamentaliści to w sumie taka skrajna prawica.

No bo spójrzmy na wspólne cechy obu grup:

1. Promowanie archetypu, silnego, agresywnego mężczyzny, który obroni rodzinę (a nie jakieś tam cioty w rurkach).

2. Religijność i wiara w ideały za które warto walczyć, a nie tylko żreć i żyć.

3. Mężczyzna i kobieta pełnią odpowiednie role w rodzinie, nadane im przez Boga, naturę i tradycję.

4. Posiadanie broni palnej i nauka posługiwania się nią.

5. Zero tolerancji dla pedałów i innych zboczeńców, także dla feminazistek.

6. Popieranie samosądów.

7. Demokracja - nie.

Itp.

Chociaż co do punktu pierwszego mam trochę wątpliwości bo wielu muslimów to naprawdę twarde i groźne skurczybyki, a polska prawicowa husaria no coż...xD
  • 9
@Kraker245: Ze względu na ich barbarzyńskie obyczaje. Oblewanie kwasem, bicie żony, publiczne okaleczanie ciała, fanatyzm religijny. Poza tym muzułmanie są niebezpieczni dla siebie i innych z jednego, ważnego powodu - otóż brakuje im kobiet, przez co wzrasta frustracja wśród mężczyzn. A brakuje, ponieważ średnio na jednego mężczyznę przypada jedna kobieta, więc jak ktoś ma dwie żony to komuś innemu już zabraknie - nasza europejska cywilizacja zrozumiała, że monogamia zapobiega takim sytuacjom
@Sicamber:

Jedynie z punktem szóstym nie mogę w żadnym stopniu się zgodzić - prawica nigdy nie popierała samosądu.

Przecież domaganie się dostępu do broni by bronić się przed napastnikiem stawia osobę używającą obrony koniecznej w roli prokuratora, sędziego i kata. Samosąd.

Analogicznie można przytoczyć mnóstwo wypowiedzi prawicowców dot. np. pedofilów - "jakbym dorwał takiego, to bym go zabił" itp. itd.

W Rosji zresztą niejaki Tasak wciela te idee w życie
średnio na jednego mężczyznę przypada jedna kobieta,

@Sicamber:

w wieku do 44 roku życia – na 100 mężczyzn przypada 97 kobiet;

w wieku powyżej 44 roku życia – na 100 mężczyzn przypadają 123 kobiety;
@Ginden: około jednej, myślałem że nie będę musiał aż tak precyzować... wiem, że jest minimalna przewaga mężczyzn w wieku produkcyjnym (wynikająca z tego, że plemnik z chromosomem y zawierającym 78 genów jest lżejszy od plemnika z chromosomem X mającym 1100 genów, przez co szybciej dopływa do jajeczka) - dlatego w tradycyjnych społeczeństwach była ona równoważona tym, że mężczyźni brali ślub kilka lat później niż kobiety.
Analogicznie można przytoczyć mnóstwo wypowiedzi prawicowców dot. np. pedofilów - "jakbym dorwał takiego, to bym go zabił" itp. itd.

@grzegorz-zielinski: Komentarze wykopków traktować jako oficjalne stanowisko prawicy...

obrona własna NIE JEST SAMOSĄDEM. Samosąd by był, jakby ktoś mnie zaatakował, a ja bym się zemścił po kilku dniach. Poza tym i tak sąd musi stwierdzić, czy obrona konieczna nie została przekroczona.