Wpis z mikrobloga

#komputery #pcmasterrace
Kochani mam głupie pytanie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Chciałem sobie dokupić dysk m2 do płyty Gigabyte B650, jeden już mam zainstalowany, ale 2 kolejne sloty m2 są ukryte pod płytką (thermal guard) tą na zdjęciu na dole. Czy zmieści się tam dysk m2 z radiatorem? Będzie wystarczająco miejsca? Nie ma mnie w domu i nie mam jak sprawdzić, a po pracy podjechałbym i kupił od razu jakiś dysk. Może ktoś ma taką płytę główną i kojarzy. EDIT: czy po prostu wypieprzyć tę płytę i wsadzić dysk z radiatorem.
DrJudym - #komputery #pcmasterrace
Kochani mam głupie pytanie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Chciałem so...

źródło: spec01

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DrJudym: po uj chcesz kupować z radiatorem, jak ta płyta jest sama w sobie radiatorem, pewnie nawet pod spodem są termopady naklejone, tylko folię ściągnąć. Z resztą pod fabrycznym radiatorem zwykle są najszybsze złacza czyli obsługujące PCI 4.0 czy tam nawet 5.0
  • Odpowiedz
  • 0
@Huntley: a o to chodzi, mam 4080 super i dysk m2 z radiatorem pod nią i się spoko mieści, mi chodziło o te sloty m2 pod metalową płytą, czy zdołam ją przykręcić jak radiator na m2 będzie za duży, ale tak jak @Huntley napisał, najwyżej nie przykręcę tego thermal guarda i tyle. Dodam jeszcze, że ten radiator na ADATA Legends jest wielki w c--j, a grafa też konkretny rozmiar
  • Odpowiedz